4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olteni întorşi din Italia, ţară afectată de coronavirus, izolaţi şi supravegheaţi la domiciliu

- Advertisement -

15 locuitori ai judeţului Olt, care recent s-au întors din Italia, unde în ultimele zile mai multe zone au fost afectate de noul coronavirus, sunt în această perioadă izolate şi supravegheate la domiciliu. Informaţia a fost confirmată de reprezantanţi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, dar şi de prefectul de Olt Florin Homorean.

Printre cei 15 olteni care sunt, de fapt, autoizolaţi la domiciliu şi se află sub observaţia specialiştilor în sănătate publică, se numără şi zece cadre didactice, majoritatea de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” şi Colegiul Tehnic „Danubius” din oraşul Corabia, care au participat la sfârşitul săptămânii trecute la o vizită culturală, în cadrul unui proiect derulat prin Programul Operaţional Capital Uman, care a avut loc la Veneţia, principalul oraş al regiunii Veneto şi al Italiei nord – orientale, zonă unde zilele acestea s-au înregistrat mai multe cazuri de infecţie cu coronavirus. Dascălii au revenit în ţară luni, prin Aeroportul Otopeni.

Daniela Ţârcomnicu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, a declarat că profesorii sunt bine, în cazul lor fiind luată izolarea la domiciliu. „Avem un grup de zece cadre didactice care a fost la Veneţia. Au plecat vineri şi s-au întors luni, unii sunt din Corabia şi Izbiceni şi avem un inspector şcolar care locuieşte la Balş. Nu dorim să se creeze panică, oamenii sunt perfect sănătoşi, însă s-a luat ca măsură de prevenţie izolarea acestora la domiciliu”, a transmis şefa învăţământului oltean.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți