Transport public ecologic pentru slătineni

Autobuze electrice, trasee prelungite pentru transportul în comun, piste pentru biciclete, biciclete electrice de închiriat. Toate acestea fac parte din strategia Primăriei Slatina prin care, tot mai mulți slătineni își vor lăsa mașinile acasă, pentru a circula rapid și sigur cu mijloace de transport alternative. Astfel, traficul rutier va fi degajat, iar aerul pe care îl respiram, mai curat.

Pe lângă investițiile masive în refacerea infrastructurii rutiere și amenajarea de noi parcări, Primăria Slatina se pregătește să implementeze și alte proiecte de fluidizare a traficului.

Sunt soluții aplicate cu succes în marile orașe din Europa, iar începând de anul acesta, ele se vor regăsi și în Slatina. În primul rând, autoritățile vor să îi convingă pe cât mai mulți slătineni să meargă cu autobuzul, iar pentru asta vor achiziționa 18 autobuze electrice, prin două proiecte cu finanțare europeană. Stațiile de autobuz, dar și sistemul de plată a biletelor vor fi toate de ultimă generație. De asemenea, străzile pe care circulă autobuzele vor fi modernizate, pentru un plus de confort și rapiditate în trafic.

Iar cei care preferă bicicleta în locul autobuzului, vor beneficia și ei de siguranță în trafic. Vor fi amenajate piste pentru biciclete, vor fi achiziționate biciclete electrice și stații de încărcare în mai multe zone din oraș. Contractul de finanțare a fost semnat anul trecut, iar amplasarea acestor componente care vor facilita utilizarea bicicletelor reprezintă o certitudine, în Slatina. Toate aceste proiecte fac parte dintr-o strategie de mobilitate urbană, pusă la punct cu ajutorul unor specialiști care au studiat traficul din Slatina și au venit cu soluții pentru descongestionarea zonelor aglomerate.

Simona VÂRBAN

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.