10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus. 95 de olteni veniţi din Italia sunt izolaţi la domiciliu

- Advertisement -

De teama noului coronavirus, tot mai mulţi olteni s-au întors în ultimele zile din Italia. Până joi, au intrat în monitorizare 95 persoane provenite din alte provicii şi orase din regiunile Lombardia şi Veneto, pentru care s-a decis supravegherea în regim de izolare la domiciliu timp de 14 zile, anunţă DSP Olt.

Oltenii care sunt înscrişi pe lista medicilor de familie au fost preluaţi în monitorizare de aceştia, sub coordonarea directă a specialiştilor în sănătate publică, iar persoanele care nu au medic de familie sunt supravegheate de reprezentanţii Departamentului de Supraveghere a Sănătăţii din cadrul DSP. Potrivit DSP, lista se actualizează zilnic pe baza chestionarelor de evaluare şi localizare pe teritoriul României primite de la punctele de frontieră, dar şi prin colaborare cu reprezentanţii locali ai judeţului Olt care sprijină operativ DSP, în depistarea noilor sosiţi.

La supravegherea zilnică a circulaţiei infectiei cu coronavirus, specialiştii în sănătate publică au identificat şi trei olteni contacţi ai cetăţeanului italian confirmat la Rimini cu coronavirus. „Doi dintre ei au intrat pe sistemul de supraveghere prin izolare la domiciliu, ca şi contact indirect, în cursa Bologna – Craiova din data de 18 februarie, iar o persoană a fost identificată ca şi contact direct cu italianul, în data de 22 februarie în cursa Craiova – Bologna, pentru care se impune carantinarea. Din ancheta efectuată am constatat că persoana se află în Bucureşti, motiv pentru care am adus la cunoştinţa DSP Bucureşti, pentru a aplica măsurile obligatorii”, au anunţat specialiştii DSP.

Situaţia de sănătate publică de interes internaţional privind infecţia cu coronavirus a impus ca reprezentanţii DSP Olt să convoace în sala de şedinţe a Spitalului Slatina o întâlnire cu furnizorii de servicii medicale, pentru instruire şi clasificarea unor aspecte concrete legate de gestionarea în comun a situaţiei, iar în data de 4 martie cu asistenţii medicali  comunitari.      

Totodată, având în vedere situaţia epidemiologică existentă privind „Infecţia umana cu noul coronavirus (2019-nCoV)”, de joi la sediul central al DSP Olt s-a instituit serviciul de permanenţă 24 de ore din 24. Numărul de telefon la care specialiştii în sănătate publică pot fi contactaţi, doar pentru situaţii de urgenţă, este 0726.133.394, iar pentru solicitarea de alte informaţii oltenii pot apel linia TEL VERDE 0800.800.358.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți