13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Şase chinezi, căutaţi de două zile de specialiştii DSP Olt

- Advertisement -

Şase persoane de naţionalitatea chineză care au venit din China şi s-au cazat la un cunoscut hotel din municipiul Slatina, sunt căutaţi de două zile de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt, care încearcă să ia legătura cu acestea. Anunţul a fost făcut de Marinela Madan, medicul şef al DSP Olt, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la Spitalul Slatina cu medicii de familie din judeţ, convocaţi pentru a fi instruiţi cu măsurile pe care trebuie să le ia în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Specialiştii în sănătate publică au aflat despre cei şase chinezi din fişele pe care le-au completat în aeroport, la intrarea în ţară. Aceştia ar fi ajuns în ţară miercuri, s-au cazat apoi la un hotel din Slatina, însă DSP Olt nu a fost înştiinţat de nicio instituţie cu privire la acest aspect. „În cursul după-amiezii de ieri (miercuri n.r.), au venit şase persoane de naţionalitate chineză, s-au cazat la un hotel din Slatina. Lucrurile erau simple, dar nu sunt. Am luat contact cu hotelul şi am constatat că nu pot vorbi cu niciun chinez, că dânşii lucrează la o firmă din Drăgăşani şi fac naveta acolo, cu un autobuz. Am discutat şi cu cei de la firmă, pentru că în fişele de declarare la aeroport scria veniţi din China. Nu este suficient doar acest lucru, trebuie specificată exact zona”, a spus doctorul Madan.

Pentru că nu se cunoaşte zona din care chinezii au venit, cel mai probabil aceştia vor fi izolaţi la hotelul unde s-au cazat. „Vom vorbi cu cei de la hotel, că până la urmă este o îndatorire civică, nu trebuie să fii doctor, măcar aşa un telefon – măi DSP-ule, ne vin nişte chinezi, ce dispoziţii aveţi? Stau acum şi se miră ce-o fi cu dânşii. Le vor asigura spaţii de cazare, de izolare, că la hotel eşti ca la carantină. Problema este că cei şase chinezi pentru două zile au muncit, au făcut naveta la Drăgăşani”, a mai spus oficialul de la DSP Olt.

Nu ar fi pentru prima dată când se află sosirea unor chinezi în judeţul Olt, după ce despre unul dintre cei patru chinezi (doi ajunşi la Corabia, unul la Slatina şi unul la Caracal) veniţi din China la sfârşit de ianuarie, respectiv începutul lunii februarie, s-a aflat în a 13-a zi de la intrarea în ţară şi a fost sub supravegherea specialiştilor doar o zi. Este vorba de cel care a ajuns în municipiul Caracal, la finele lunii trecute.

Datele DSP Olt arată că sunt şi trei persoane din judeţ care au avut contact direct sau indirect cu italianul de 71 de ani care a fost diagnosticat cu coronavirus, în Italia, pe 25 februarie. Doi cetăţeni sunt din Caracal şi Corabia şi au fost contacţi indirecţi cu pacientul italian care în perioada 18 – 22 februarie s-a aflat în România, în judeţele Dolj şi Gorj, ajungând cu avionul din Bologna pe aeroportul din Craiova. Un al treilea oltean este din Slatina şi a intrat în contact direct cu italianul confirmat cu COVID-19, stând în avion în imediata sa apropiere când acesta a plecat spre Italia. Însă, slătineanul, la întoarcerea în ţară, nu ar fi ajuns în Olt şi, potrivit autorităţilor, în ultimele zile a stat la un hotel în Bucureşti, pregătindu-se pentru un examen, autorităţile sanitare din Capitală fiind informate de DSP Olt cu privire la acest aspect.

Cătălin FIRCOIU  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți