10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus. 214 persoane monitorizate de DSP în Olt

- Advertisement -

De teama infestării cu noul coronavirus, peste 200 de persoane s-au întors în judeţul Olt din zona galbenă de focar. Potrivit DSP Olt, în prezent sunt 214 persoane intrate în monitorizare care au venit din localităţi situate în China Continentală şi regiunile Lombardia, Veneto, Emilia-Romanga din Italia, iar pentru acestea s-a decis supravegherea în regim de izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Persoanele înscrise pe lista medicilor de familie au fost preluate în monitorizare de aceştia, sub coordonarea directă a reprezentanților DSP, iar cele care nu au medic de familie sunt supravegheate de specialiști ai Departamentului de Supraveghere a Sănătăţii din cadrul direcției.

Potrivit DSP, lista se actualizează zilnic pe baza chestionarelor de evaluare şi localizare pe teritoriul României primite de la punctele de frontieră, dar şi prin colaborare cu reprezentanţii locali din Olt care sprijină operativ DSP, în depistarea noilor sosiţi.

În cadrul activităţii de supraveghere zilnică a circulaţiei infecţiei cu coronavirus, la nivelul judeţului sunt 18 persoane care au ieşit din autoizolare. Specialiştii în sănătate publică spun că niciuna dintre acestea nu a prezentat semne clinice specifice bolii.  

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți