3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus. Încă zece persoane întoarse din zona galbenă, în izolare la domiciliu

- Advertisement -

De miercuri dimineaţa, încă zece persoane au sosit în judeţul Olt din zonele afectate de noul coronavirus. Potrivit DSP, acestea s-au întors din localităţi situate în zona galbenă de focar, respectiv din China Continentală şi regiunile Lombardia, Veneto şi Emilia Romanga din Italia, şi au intrat în contact cu zece membri ai familiilor lor, iar în prezent sunt sub supraveghere în regim de izolare la domiciliu pentru 14 zile.  

În prezent, sunt 224 de persoane intrate în monitorizarea specialiştilor în sănătate publică din judeţ.  Cele înscrise pe lista medicilor de familie au fost preluate în monitorizare de aceştia, sub coordonarea directă a reprezentanților DSP, iar persoanele care nu au medic de familie sunt supravegheate de specialiștii Departamentului de Supraveghere a Sănătăţii al instituţiei.

Potrivit DSP, lista se actualizează zilnic pe baza chestionarelor de evaluare şi localizare pe teritoriul României primite de la punctele de frontieră, dar şi prin colaborare cu reprezentanţii locali din Olt care sprijină operativ DSP, în depistarea noilor sosiţi. În cadrul activităţii de supraveghere zilnică a circulaţiei infecţiei cu coronavirus, la nivelul judeţului sunt 18 persoane care au ieşit din autoizolare. Specialiştii în sănătate publică spun că niciuna dintre acestea nu a prezentat semne clinice specifice bolii.  

Pe lângă problemele semnalate în ultimele zile referitor la mai multe persoane din Slatina şi Oboga care nu respectă condiţiile de autoizolare obligatorie, o nouă astfel de situaţie s-a înregistrat marţi şi în comuna Milcov. Un agent de poliţie din localitate a sesizat DSP cu privire la faptul că o persoană aflată în autoizolare, împreună cu tatăl său, nu respectă  condiţiile de izolare obligatorie. Un echipaj din cadrul corpului de Inspecţie Sanitară al DSP Olt s-au deplasat la faţa locului şi i-au aplicat acesteia un avertisment, conform HG 857/ 2011.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți