15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Caracal, confirmat cu coronavirus

- Advertisement -

Un bărbat de 51 de ani, din județul Olt, a fost cel de-al optulea caz de infecție cu coronavirus confirmat în România. Acesta se afla în același autocar cu bărbatul de 71 de ani, din Suceava, întors recent din Italia şi care a fost diagnosticat zilele trecute cu COVID-19.

Bărbatul, originar din municipiul Caracal, a intrat în contact direct cu bărbatul din Suceava, se afla în izolare la domiciliu și, potrivit autorităților, testul a ieșit pozitiv pentru infestarea cu noul coronavirus. Pacientul, în cursul după-amiezii, a fost preluat, într-o izoletă, și transportat cu autospeciala de transport persoane și victime multiple a ISU Olt, echipată corespunzător, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. Florin Homorean, prefectul de Olt, a confirmat acest aspect și a spus că bărbatul confirmat cu COVID-19 nu ar fi intrat în contact cu vreo altă persoană, locuind singur, însă ancheta epidemiologică în acest caz este în plină desfășurare. Se pare că pe lângă caracalean, în autocar ar mai fi fost și alte persoane din județul Olt, în privința acestora fiind făcute în continuare teste.

Cu lămuri despre caz au venit și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, care au transmis că bărbatul este în prezent spitalizat. „Este vorba despre un pacient de sex masculin, din mediul urban, în vârstă de 51 ani, care în data de 28 februarie 2020 a călătorit din Italia în același autocar cu bărbatul de 71 ani, din Suceava, confirmat cu coronavirus. Bărbatul nu prezintă simptome specifice bolii. Din data de 29 februarie se afla izolat la domiciliu, iar din momentul confirmării cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase «Matei Balș» București este spitalizat în Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» Craiova. Pacientul nu are contacți de familie”, spun reprezentanții DSP.

După ce primul test a ieșit pozitiv, autoritățile declarând că bărbatul de 51 de ani, din Caracal, este infestat cu coronavirus, rezultatul probei luată după internare a fost negativ. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Prefecturii Dolj, care au spus că o nouă probă va fi recoltată luni, 9 martie.

În județ, la ora actuală, se află 379 de persoane în izolare la domiciliu, iar numărul celor ieșite deja din izolare este de 24.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți