13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de camere video, montate la marginea Slatinei. Sunt vizați cei care aruncă deșeuri la întâmplare

- Advertisement -

Poliția Locală Slatina vrea să pună în aplicare o nouă strategie pentru a limita aruncarea deșeurilor în zonele de la marginea orașului. 30 de camere video vor fi montate în aceste locuri, iar cei care nu vor respecta regulile civilizației vor fi, cu siguranță, amendați.

Noile camere de supraveghere vor fi montate în punctele critice de la marginea orașului chiar din această primăvară. Astfel, cei care obișnuiesc să arunce deșeuri de tot felul la marginea drumului sau pe străzi și străduțe de la marginea orașului vor fi depistați imediat. De asemenea, oamenii legii nu vor mai putea supraveghea aceste zone și îi vor sancționa pe cei care sunt certați cu legea.

„În perioada imediat următoare, în momentul în care vom finaliza achiziția unor camere video care vor fi montate în completarea celor existente și vor fi amplasate cu preponderență în zonele în care cetățenii de rea credință ai municipiului Slatina aruncă deșeuri provenite din diferite operațiuni de construcție: camerele ne vor fi de un real folos pentru a-i depista și pentru a-i sancționa. În cazul în care vom constata că deșeurile prezintă un risc de poluare a mediului, vom anunța și Garda de Mediu”, a declarat Adi Pop, directorul Poliției Locale Slatina.

Cei care nu se vor conforma riscă amenzi de până la 2.500 de lei, avertizează polițiștii locali.

Pe lângă cele 30 de camere care vor fi montate în zonele afectate de aruncarea necontrolată a deșeurilor, alte 64 de camere de supraveghere care  fi montate în tot orașul. Obiectivele video sunt de ultimă generație și vor filma inclusiv numerele de înmatriculare ale mașinilor.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți