7.3 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Spitalele din judeţ, în carantină

- Advertisement -

Intrarea în carantină a tuturor spitalelor din ţară este una dintre deciziile luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, astfel fiind prevenite eventualele cazuri de infestare cu noul coronavirus. Accesul aparţinătorilor la pacienţii internaţi este interzis până pe 31 martie, deocamdată, iar măsura a fost aplicată imediat şi de reprezentanţii celui mai mare spital din Olt, dar şi ai celorlalte unităţi medicale cu paturi din judeţ.

De la primele ore ale dimineţii de luni, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina decizia a intrat în vigoare, iar rudele şi apropiaţii bolnavilor, care veniseră să-i vadă şi nu aflaseră încă de această măsură, nu au mai fost lăsaţi, de agenţii de pază, să intre pe secţii. Astfel, până la sfârşitul lunii martie, momentan, acces la Spitalul Slatina mai au doar urgenţele şi pacienţii care au bilet de trimitere. Excepţie face totuşi Secţia de Pediatrie, unde având în vedere că bolnavii sunt copii, aceştia au dreptul fiecare la un aparţinător.

Decizia a fost pusă în practică şi de celelalte spitale din judeţ, măsura autorităţilor de la centru privind intrarea în carantină a unităţilor spitaliceşti fiind una obligatorie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți