7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

A crescut numărul persoanelor intrate în carantină

- Advertisement -

Pe lângă cei doi şoferi de TIR din Bacău, ajunşi în Slatina marţi şi rămaşi în carantină, din după-amiaza zilei de miercuri în carantină mai sunt încă două persoane. Este vorba de doi cetăţeni originari din judeţul Olt şi întorşi din Italia, o ţară cu peste 10.000 de cazuri confirmate până miercuri cu noul coronavirus, spun autorităţile.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, a crescut şi numărul locurilor din centrele de carantină din judeţ, de la 57 la 117, autorităţile fiind în prezent în căutarea a noi spaţii de carantină.

„În vederea aplicării măsurilor de carantină, pe raza judeţului Olt sunt înfiinţate centre de carantină cu o capacitate de 117 locuri, cu precizarea că, la acest moment, suntem în curs de identificare de noi spaţii de carantină. Până în prezent, în aceste spaţii sunt carantinate patru persoane”, au transmis reprezentanţii instituţiei Guvernului în teritoriu.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt spun că cele patru persoane sunt izolate în spitalul de carantină Q1 din judeţ, le-a fost recoltată deja prima probă, primesc hrană de trei ori pe zi de la Spitalul Slatina şi sunt păziţi de poliţiştii locali. „Intrarea în centrele de carantină s-a făcut în prezenţa şi de către reprezentanţii DSP Olt. S-a recoltat proba 1 pentru determinarea infecţiei umane cu noul coronavirus, de personalul de specialitate din DSP. Hrana este asigurată în regim de meniu compus din mic dejun, prânz şi cină, de DSP Olt, în baza protocolului de colaborare cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru punctul de carantină Q1. Paza incintei este asigurată de reprezentanţii Poliţiei Locale. Persoanele carantinate au la dispoziţie persoana de contact din DSP Olt, pentru comunicarea stării de sănătate, cât şi preferinţe alimentare, preferinţe legate de hrană, echipamente”, precizează reprezentanţii direcţiei.

În continuare, în judeţ, din totalul de 592 de persoane monitorizare de DSP, peste 400 încă se află în autoizolare la domiciliu, iar alte aproximativ 200 au ieşit de sub supravegherea specialiştilor în sănătate publică. „Precizăm că la data de 11 martie, ora 14:00, la nivelul judeţului Olt se aflau în autoizolare 410 persoane. La aceeaşi dată au ieşit din monitorizarea Direcţiei de Sănătate Publică Olt un număr de 176  persoane aflate în autoizolare”, se mai arată în comunicat. Sunt şi doi olteni care în prezent sunt internaţi în spital. Unul dintre ei este bărbatul de 51 de ani, din municipiul Caracal, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, confirmat cu coronavirus, iar celălalt este băieţelul de 4 ani, din comuna Grădinari, care este spitalizat pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce a prezentat tuse şi febră, simptome specifice coronavirusului. Fiind vorba de o suspiciune de coronavirus, în cazul său au fost recoltate probe pentru testare Covid-19 care au fost trimise Ia Instuitutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” Bucureşti, însă miercuri rezultatele acestora încă erau aşteptate.

Autorităţile reiterează încă odată obligaţia cetăţenilor din judeţul Olt aflaţi în carantină sau autoizolare la domiciliu de a respecta cu stricteţe regimul de carantinare sau autoizolare la domiciliu pentru a preveni în mod eficient răspândirea infecţiei cu Coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți