21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Covid-19: Spitalul Slatina, pregătiri pentru intrarea în următoarea etapă de intervenţie. Triajul pacienţilor, realizat într-un container

- Advertisement -

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cel mai mare spital din Olt, care are şi secţie de Boli Infecţioase, a început pregătirile pentru intrarea în următoarea etapă de intervenţie, conform scenariului 3, având în vedere contextul actual de răspândire al noului coronavirus în ţară.

În România, se intră în scenariul 3 în momentul în care numărul pacienţilor pozitivi cu virusul chinezesc Covid-19 este de peste o sută, iar în curtea unităţii medicale slătinene, în faţa Unităţii de Primire Urgenţe, s-au montat un container în care ar urma să fie făcut triajul pacienţilor, dar şi un cort destinat adăpostării celor care stau la rând, atunci când vremea va fi neprielnică.

Potrivit lui Cătălin Pătru, epidemiologul Spitalului Slatina, containerul va servi la trierea pacienților care acuză patologie respiratorie, din momentul în care Urgenţele se supraaglomerează. Se va încerca astfel evitarea contaminării celor care au altă patologie şi așteaptă în sala de așteptare a UPU.

Scenariul 3 pare a nu fi atât de îndepărtat având în vedere numărul actual al cazurilor de coronavirus confirmate, dar şi al persoanelor izolate la domiciliu şi a celor aflate în carantină. La nivel naţional, joi după-amiaza erau deja confirmate aproape 50 de cazuri, peste 13.600 de persoane erau în autoizolare, iar cel al persoanelor aflate în carantină era de peste 1.500. În Olt, sunt doi bărbaţi confirmaţi cu virusul Covid-19, unul de 51 de ani, din Caracal, şi unul de 22 de ani, din Slatina, ambii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, 449 este numărul persoanelor izolate la domiciliu, iar 37 al celor carantinate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți