10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Județean, proiect de aproape un milion de euro pentru dotarea Unității de Primiri Urgențe

- Advertisement -

Consiliul Județean va achiziționa aparatură medicală de aproape un milion de euro pentru dotarea Unității de Primiri Urgențe. Banii provin în cea mai mare parte din fonduri europene, contractul de finanțare fiind semnat pe 13 martie. Printre dotările incluse în proiect se numără și un computer tomograf.

Investițiile în domeniul sănătății sunt o prioritate pentru Consiliul Județean. Pe lângă fondurile alocate în fiecare an din bugetul propriu, instituția a reușit să acceseze și fonduri europene, pentru dotarea Unității de Primiri Urgențe.

Vineri a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”, obiectiv de investiții finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

„Într-un context atât de dificil, din punct de vedere al sănătății, considerăm vital să depunem în continuare toate eforturile susținute pentru a reuși să avem asigurate serviciile medicale de urgență, la cel mai înalt nivel… Prin proiect se vor achiziționa echipamente specifice necesare Unității  de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, echipamente performante, la standardele impuse de legislația în vigoare, inclusiv  un computer tomograf”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Olt.

Proiectul are o valoare totală de 4,34 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 4,25 milioane de lei și reprezintă 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți