14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus. A crescut numărul oltenilor izolați la domiciliu și aflați în carantină

- Advertisement -

De la o zi la alta, situația epidemiologică privind infectarea cu virus chinezesc Covid-19 la nivelul județului se modifică. Dacă numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a rămas același, cel al oltenilor izolați la domiciliu și cel al carantinaților în centrele din Olt a crescut, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Din fericire, toate rezultatele la probele prelevate persoanelor carantinate au ieșit negative.

În prezent, sunt 697 de persoane autoizolate și 66 carantinate, transmite DSP Olt.

„De la începutul perioadei de supraveghere, numărul total al persoanelor care au intrat în monitorizarea DSP Olt a fost de 1.250. În această după-amiază (joi n.r.), aveam 697 de persoane în izolare la domiciliu și 487 care erau ieșite din autoizolare. Alte 66 de persoane sunt carantinate în centrele din Olt”, a spus Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Rezultat negativ în cazul persoanelor carantinate

La 95 de persoane sosite în județ din zonele afectate de Covid-19 au fost recoltate probe pentru testare coronavirus. Potrivit specialiștilor DSP Olt, în cazul a 98 de probe rezultatul a fost negativ, una a avut rezultat pozitiv, respectiv cea a primului caz confirmat cu coronavirus din județ, iar alte zece probe sunt în lucru. Până în acest moment, rezultatul probelor recoltate pentru cele 66 de persoane aflate în locațiile de carantină din Olt a fost negativ.

Trei cazuri confirmate cu Covid-19

Situația cazurilor confirmate cu noul virus chinezesc Covid-19 rămâne neschimbată, în județ având în prezent trei cazuri. Primul este cel al bărbatului de 51 de ani, din municipiul caracal, testat pozitiv de DSP Olt și internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, al doilea al tânărului de 22 de ani, din municipiul Slatina, testat pozitiv de DSP Arad și spitalizat la aceeași unitate medicală, iar ultimul este cel al tinerei gravide de 21 de ani, tot din Slatina, testată de medicii de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, care miercuri dimineață a fost transferată cu autospeciala de transport persoane și victime multiple a ISU Olt, în autoizoletă, la Maternitatea Bucur din municipiul București.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți