14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Autoritățile din Slatina ajută persoanele izolate la domiciliu

- Advertisement -

Slătinenii care sunt nevoiți să stea izolați la domiciliu pot conta pe ajutorul administrației locale. Asistenții comunitari țin legătura cu ei în permanență, îi întreabă dacă au discutat cu medicul de familie și le cumpără ce au nevoie. Alimente, medicamente, produse de igienă personală și de curățenie a locuinței pot fi trecute pe lista de cumpărături de cei care trebuie să rămână în casă.

Comitetul local pentru situații de urgență, condus de primarul Emil Moț, vine în sprijinul slătinenilor care sunt în izolare la domiciliu. Prin intermediul Direcției de Asistență Socială, autoritățile sună fiecare persoană de pe lista celor izolate și îi asigură pe oameni că pot cere ajutor.

Cei care sunt de mai multe zile în izolare apelează cu încredere la serviciile autorităților. Le transmit dimineața lista de cumpărături, apoi discută la telefon prețurile și variantele de produse. Cu ajutorul polițiștilor locali, angajatele Direcției de Asistență Socială merg la ușa persoanei izolate și îi lasă produsele.

În acest moment, 56 de slătineni sunt izolați la domiciliu, pentru că au venit recent din țări afectate de coronavirus. Listele cu cei întorși acasă sunt transmise de Direcția de Sănătate Publică.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți