8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Centru de coordonare și conducere a intervenției, operaționalizat în Olt din cauza coronavirusului

- Advertisement -

România este în stare de urgență pentru 30 de zile, începând de luni, din cauza evoluției la nivel global a infecției cu noul virus chinezesc COVID-19 și a demersurilor întreprinse în vederea gestionării și prevenirii răspândirii acesteia. Din această cauză, începând de vineri, la nivelul județului Olt a fost operaționalizat Centrul de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Anunțul a fost făcut de Prefectura Olt, centrul fiind operaționalizat pentru eficientizarea acțiunilor operative aflate în dinamică și pentru situațiile de evidență permanentă a situației înregistrate în județ.

„Prefectul județului Olt, Florin Homorean, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a luat toate măsurile necesare și s-a asigurat de pregătirea membrilor grupului pentru gestionarea oricărei situații de urgență apărute la nivelul județului nostru. De asemenea, la nivelul centrului operaționalizat azi (vineri n.r.) există o comunicare promptă și eficientă cu cetățenii județului, în acest sens fiind instituite două posturi telefonice prin care atât persoanele izolate la domiciliu, cât și persoanele carantinate, pot solicita sprijinul de orice natură, fiind într-o comunicare directă cu aceștia. Numerele respective au fost deja comunicate acestora, pentru ca atunci când au nevoie să ceară ajutorul celor de la centru”, transmit reprezentanții Prefecturii Olt.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat tuturor primarilor din județ, în calitatea lor de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, să dispună punerea în aplicare a tuturor prevederilor legale, a Ordonanței Militare 1/2020, inclusiv a tuturor măsurilor dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt. Totodată, structurile din județul Olt ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și toate instituțiile și autoritățile publice implicate în gestionarea acestei situații, au fost înștiințate cu privire la aplicarea și respectarea prevederilor legale în domeniu, inclusiv verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu.

Pentru persoanele izolate la domiciliu, autorităţile administraţiei publice locale pe raza cărora se regăsesc acestea sunt obligate să vină în sprijinul lor, asigurându-le aprovizionarea cu alimente, apă potabilă, medicamente prin asistenţii sociali, comunitari sau mediatorii sanitari. Pentru îndeplinirea acestei obligaţii, persoanele amintite anterior preiau solicitările şi contravaloarea bunurilor solicitate de la persoanele pentru care s-a dispus măsura izolării, mai transmit reprezentanții Prefecturii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți