11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Rezultat negativ la testele pentru coronavirus în cazul contacților gravidei din Slatina, depistată cu Covid-19

- Advertisement -

Cele cinci persoane care au intrat în contact cu tânăra însărcinată de 21 de ani, din municipiul Slatina, care a fost diagnosticată cu virusul chinezesc, printre care cei trei membri ai familiei sale, au fost testate pentru coronavirus, iar rezultatul probelor recoltate a fost negativ.

Rezultatele au fost primite în cursul zilei de vineri, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. „În dimineața zilei de 20 martie, s-au primit rezultatele probelor recoltate pentru contacții celui de-al treilea caz confirmat pe raza județului Olt, cu rezultat negativ. Menționăm că toți contacții identificați ai tinerei de 21 de ani sunt asimptomatici la data prezentei și au o stare bună de sănătate”, a transmis DSP.

Gravida din Slatina a ajuns în țară cu avionul, pe Aeroportul Otopeni, în seara zilei de luni, 16 martie. Aceasta a venit din Marea Britanie, una dintre zonele afectate de infecția cu Covid-19, și a fost testată de medicii de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din municipiul București. Rezultatul a fost pozitiv, iar miercuri dimineață tânăra de 21 de ani a fost transferată cu autospeciala de transport persoane și victime multiple a ISU Olt, în autoizoletă, la Maternitatea Bucur din Capitală.

DSP anunță încă odată că monitorizează toate persoanele carantinate sau izolate la domiciliu în județul Olt, iar la ora actuală acestea au stare clinică de sănătate bună.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți