10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cabana Reșca, din Dobrosloveni, pusă la dispoziția localnicilor care se întorc din străinătate

- Advertisement -

Sănătatea localnicilor din Dobrosloveni este prioritară pentru autoritățile locale. În contextul pandemiei de Coronavirus, edilul Gheorghe Tudorașcu a găsit o soluție sigură de a ține sub supraveghere persoanele revenite din străinătate. Acestea sunt cazate la Cabana Reșca, unde au tot confortul necesar unui trai decent. Astfel, timp de 14 zile, stau departe de familiile lor și se evită astfel un risc major: cel al îmbolnăvirii lor.

În localitatea Dobrosloveni sunt multe persoane plecate în străinătate pentru un trai mai bun. Din cauza virusului COVID-19, în această perioadă mulți revin acasă. În acest sens, autoritățile locale au decis, în urma consultării cetățenilor, ca toate persoanele venite din afara țării să fie izolate într-un spațiu special amenajat de primărie. Aici au tot ceea ce le trebuie pentru a trece mai ușor peste cele 14 zile de izolare impuse de autorități.

Până  în acest moment în comună au sosit deja zece localnici care lucrau în străinătate, iar alte șase persoane urmează să sosească. Dacă numărul celor veniți va depăși capacitatea cabanei, autoritățile îi vor izola într-o fostă grădiniță, care se amenajează în această perioadă, dar și în câteva case nefolosite, puse la dispoziție de localnici.

Cheltuielile de întreținere pe toată perioada izolării sunt suportate de primărie.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți