15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Numărul oltenilor izolați la domiciliu și carantinați se apropie de 1.400

- Advertisement -

De la o zi la alta crește numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, dar și în centrele de carantină din județul Olt. Până marți după-amiază, numărul oltenilor care se află într-o astfel de situație se apropie de 1.400, iar cei mai mulți dintre ei sunt în autoizolare.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt spun că, de la începutul perioadei de supraveghere, au fost monitorizate 2.122 de persoane întoarse în județ din țările afectate de virusul chinezesc COVID-19.

1.305 dintre olteni sunt izolați la domiciliu, 730 au ieșit deja din autoizolare, iar 87 sunt carantinate în centrele din județ. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de coronavirus, declară specialiștii în sănătate publică.

Autoritățile locale fac apel, din nou, la persoanele izolate la domiciliu, carantinate sau internate să respecte măsura de interzicere a ieşirii din locaţia în care au fost plasate, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19. „Vă rugăm să respectați regulile elementare de conduită și de igienă și să nu părăsiți locuința decât dacă este neapărat necesar”, au transmis autoritățile, printr-un comunicat de presă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți