20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Laborator mobil pentru testarea COVID-19, la Spitalul Slatina

- Advertisement -

Consiliul Județean Olt va aloca peste 1 milion de lei pentru achiziția unui Laborator Modular de Biologie Moleculară, care va ajuta Spitalul Județean de Urgență Slatina în lupta cu pandemia cauzată de noul coronavirus. Laboratorul va fi operațional în maxim patru săptămâni și va putea realiza 196 de teste pe zi.

„Investiția răspunde nevoii de diagnosticare rapidă a SARS-CoV, dar și a amenințărilor epidemiologice viitoare. Este, așadar, o investiție durabilă, care grație tehnologiei utilizate, de tip Real-Time PCR, se vor putea efectua, ulterior, analize și pentru diagnosticul altor patologii (…) cu posibilitatea de extindere continuă a capabilității de detecție, prin intermediul testelor ce vor fi dezvoltate de către producători, proporțional cu încercările viitoare”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Proiectul presupune realizarea unei structuri modulare din trei corpuri detașabile și transportabile ce asigură fluxul de lucru al unui laborator de biologie moleculară complex și complet conform normelor și standardelor actuale. „Laboratorul mobil va fi dotat cu toată aparatura, mobilierul și accesoriile necesare derulării activității de diagnostic la cel mai înalt standard. Acest lucru va fi demarat prin aprobarea introducerii în lista de investiții a executării studiului de fezabilitate, printr-un proiect de hotărâre care va fi supus votului în ședința ordinară, din data de 26 martie 2020”, a mai precizat Marius Oprescu.

Aflat în prima linie în gestionarea acestei situații medicale critice în județul nostru, considerăm că Spitalul Județean de Urgență Slatina trebuie finanțat cu prioritate, mai ales în contextul în care, singurul ajutor de la Guvernul României a constat în 500 de pliante și 65 de măști chirurgicale medicale.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți