22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Municipal Caracal, spital suport în tratarea cazurilor de coronavirus

- Advertisement -

Spitalul Județean de Urgență Slatina este cea mai mare unitate medicală cu paturi și principala din Olt unde, pe Secția Boli Infecțioase, pot fi tratate cazurile ușoare confirmate cu noul coronavirus, iar de miercuri Spitalul Municipal Caracal a fost desemnat spitalul suport din județ unde pot fi tratate cazurile, care într-o situație gravă nu vor mai putea fi preluate de spitalul specializat din Craiova.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au făcut acest anunț, aceștia precizând și care este numărul total de paturi de terapie intensivă în cele patru spitale din județ, cele mai multe fiind, bineînțeles, la unitatea medicală din Slatina.

Decizia ca Spitalul Municipal Caracal să devină spital suport a fost luată pentru a se preveni răspândirea coronavirusului. „Numărul  de paturi de terapie intensivă la nivelul celor patru unități sanitare cu paturi din județ, respectiv Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Municipal Caracal, Spitalul Orășenesc Corabia, Spitalul Orășenesc Balș, este de 80”, a transmis DSP Olt.

La ora actuală, în județ mai erau în izolare la domiciliu 1.661 de olteni, alți 734 au ieșit din autoizolare și 57 erau carantinați în spațiile special amenajate în Olt. Se cunoaște că de la începutul răspândirii bolii la nivel național, trei persoane din județ erau confirmate cu noul coronavirus, respectiv bărbatul de 51 de ani, din Caracal, tânărul de 22 ani, din Slatina, și gravida de 21 de ani, tot din Slatina, iar unul dintre ei, care se afla internat la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Craiova, a fost deja declarat vindecat și externat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți