23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Proiecte pentru sănătatea oltenilor, aprobate de Consiliul Județean

- Advertisement -

Consilierii județeni s-au reunit astăzi în ședință ordinară, pentru a dezbate și aproba mai multe proiecte importante pentru locuitorii județului. Printre acestea au fost și două investiții în mediul Sănătății: amenajarea laboratorului modular de testare a COVI-19, dar și construcția unei pasarelele în incinta Spitalului Slatina.

Sănătatea este domeniul către care ne îndreptăm cu toții atenția, în această perioadă în care întreaga țară este amenințată de coronavirus. Și pentru Consiliul Județean, investițiile în cea mai mare unitate medicală, Spitalul Județean de Urgență Slatina, sunt o prioritate. Astfel, aleşii judeţului s-au reunit în şedinţă pentru a aproba şi două proiecte importante pentru sănătatea oltenilor. În total, 15 proiecte au fost discutate şi aprobate astăzi.

„Printre ele, se află proiectul cu privire la rectificarea bugetului județului Olt pe anul 2020 pentru aprobarea  introducerii în lista de investiții a executării studiului de fezabilitate a Laboratorului Modular de Biologie Moleculară, care va ajuta SJU Slatina în testarea rapidă a coronavirusului, cu o capacitate de 196 de teste pe zi”, au anunţat, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Consiliului Judeţean.

De asemenea, a fost adoptat Proiectul de  hotărâre cu privire la aprobarea documentației tehnico – economice pentru construirea unei pasarele la Spitalul Slatina.

„Documentația tehnico – economică tratează construirea unei pasarele de trecere între cele două clădiri aparținând Spitalului Județean de Urgență Slatina, care este necesară în vederea optimizării funcționale a activității desfășurată în unitatea spitalicească. Pasarela propusă va lega clădirile C1 – Pavilion Central și C3 – Secția Medicală”, au mai explicat reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Săptămâna trecută, Spitalul Județean de Urgență Slatina a primit 1 milion de lei, din fondul de rezervă al Consiliului Județean, pentru achiziționarea de echipamente necesare pentru a se preveni răspândirea Covid-19. Și în data de 4 martie, Consiliul Județean a aprobat folosirea sumei de 250.000 lei din fondul de rezervă, pentru echipamente de protecție și dezinfectanți.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți