15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a redeschis Ambulatoriul Spitalului Slatina. Pacienții se pot trata pentru anumite boli

- Advertisement -

După trei zile în care Ambulatoriul Spitalului Slatina a fost complet închis, conducerea unității medicale a luat decizia să-l redeschidă de joi, urmând ca oltenii să poată avea acces la tratament pentru cinci specializări, însă doar pentru anumite servicii și în intervale orare diferite.

Ambulatoriul Integrat de Specialitate al Spitalului Județean de Slatina a fost închis ca urmare a ordinului avizat de ministrul Afacerilor Interne, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus, la nivelul unităților sanitare publice și private, și joi dimineață, de la ora 08:00, s-a redeschis pentru a asigura tratamente urgente și nevoi cronice.

„Am venit astfel în sprijinul cetățenilor județului Olt îngrijorați că nu vor mai beneficia de serviciile medicale clinice și a fost reorganizat programul Ambulatoriului de Specialitate, închis din data de 23 martie”, a spus Cătălin Rotea, managerul Spitalului Slatina.

Sursa citată arată că au fost deschise două cabinete medicale, care presupun terapie continuă: Oncologie Medicală pentru tratament antialgic și chimioterapic specific, de luni până vineri între orele 08:00 – 14:00 și 14:00 – 16:00, și Diabet pentru insulinoterapie de substituție, Rp, SM, de luni până vineri în intervalul orar 08:00 – 14:00 și 14:00 – 18:00.

Pacienții cu urgențe oftalmologice se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgențe, pe fluxul normal de triaj, urmând a se chema de la domiciliu medicul de gardă, care va efectua intervenția pe secția de oftalmologie. Bolnavii care au nevoie de tratament citostatic de urgență, scoatere stent ureteral, scoatere gips, scoatere fire chirurgicale și alte mici intervenții chirurgicale de urgență, se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgențe, unde li se va face triajul și vor fi direcționați fie pe secția abilitată, fie în sala de mici intervenții chirurgicale, din Unitatea de Primiri Urgențe.

Programările vor fi efectuate telefonic, prin Recepția Ambulatorului Spitalului Slatina, la numărul 0349.911, de luni până vineri în intervalul orar 08:00 – 19:00 sau on-line.

„Toți pacienții sau aparținătorii vor efectua triajul epidemiologic, triaj care va fi realizat de către Registratorii Medicali”, a conchis Cătălin Rotea, managerul unității medicale slătinene.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți