10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Victor Costache și-a dat demisia

- Advertisement -

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a anunțat la mai multe posturi de televiziune planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus.

Potrivit surselor Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia.

Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunțului privind testarea bucureștenilor, anunțată, se pare, de ministrul Costache fără să aibă acoperire logistică.

Sursele citate susțin că lui Victor Costache i s-a cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la acest anunț. De asemenea, el ar fi vurt să demisoneze încă de luni, de la izbucnirea scandalului privins situația dezastruoasă din spitale, mai spune aceste surse.

Favorit pentru a prelua funcția de ministru al sănătății este Nelu Tătaru, în prezent secretar de stat în minister.

Ludovic Orban: Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui Iohannis această demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Cotscahe a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de decizii importante.

Regret demisia, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțțumesc.

Îi voi propune domnului Președinte pentru funcția de ministru pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru

Voi continua să întăresc echipa de la ministerul Sănătății.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți