7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 2.000 de autoizolați și peste 150 de carantinați în Olt, pentru a preveni răspândirea Covid-19

- Advertisement -

De la o zi la alta, în Olt se întorc tot mai multe persoane din țările grav afectate de noul coronavirus, iar acestea fie intră în izolare domiciliu, fie în carantină în centrele special amenajate în județ, pentru următoarele 14 zile. Duminică după-amiaza, numărul oltenilor autoizolați se apropia de 2.000, iar al celor carantinați era de peste 150.

Dacă numărul izolaților la domiciliu a scăzut cu peste 200, numărul persoanelor carantinate a crescut cu 25. Astfel, de la începutul perioadei de supravegehere a infecțiilor cu virusul Covid-19, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au monitorizat nu mai puțin de 3.183 de persoane. Dintre acestea, duminică după-amiaza, în autoizolare erau în continuare 1.941, 1.242 ieșiseră din autoizolare, iar al carantinaților în centree special amenajate în județ era de 158. De la începutul perioadei de carantinare instituționalizată, au fost 220 de olteni care au intrat în carantină, iar 62 au ieșit din carantină. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de virusul chinezesc, anunță specialiștii în sănătate publică.

În jur de o sută de locuri noi pentru persoanele carantinate

Tot duminică, au fost identificate alte 97 de locuri pentru a fi carantinate persoanele venite din străinătate, acestea adăugându-se celorlalte 263 care erau până acum. „În cursul zilei de astăzi (duminică n.r.), prefectul Florin Homorean, împreună cu președintele Consiliului Județean Olt și reprezentanți ai autorităților implicate din cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Olt, au efectuat o analiză cu privire la aplicarea, la nivelul județului Olt, a prevederilor articolului 1, alineat 2 din HG 201/2020, potrivit căruia «(…) autoritățile administrației publice locale au obligația de a asigura spații special amenajate pentru carantină (…)». Astfel, au fost identificate noi spații de carantinate instituționalizată, urmând a fi operaționalizate un număr de 97 de locuri.

Având în vedere numărul ridicat de persoane care intră pe teritoriul României din zonele afectate de Covid-19, cu domiciliul în județul Olt, și pentru care trebuie asigurată carantinarea instituționalizată în județul de domiciliu, este necesar un efort susținut, comun, al tuturor autorităților cu responsabilități în prevenirea răspândirii infecției cu Covid-19, pe toată durata stării de urgență”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Încă odată, autoritățile îi asigură în continuare pe cetățenii județului de întreaga implicare în gestionarea acestei situații și fac apel la aceștia să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți