27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Slatina, noi măsuri pentru a limita răspândirea Covid-19 de la 1 aprilie

- Advertisement -

Pentru a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus, Spitalul Județean de Urgență Slatina a dispus o serie suplimentară de măsuri organizatorice, care vor fi puse în aplicare începând de miercuri, 1 aprilie 2020.

Noile măsuri vizează: Reorganizarea activității și relocarea unor secții ale SJU Slatina în corpurile A și B Materno – Infantil, respectiv în Corpul A Materno – Infantil ambele secții de Obstetrică – Ginecologie se vor reorganiza pe spațiul de la nivelul etajului al VI-lea; Secția Nefrologie va fi relocata la nivelul etajului al V-lea; în Corpul B Materno – Infantil: activitatea Secției de Neonatologie privind cabinetul de declarare nou-născuți se va realiza în spațiul secției, etajul al III-lea; secția Gastroenterologie va fi relocată la nivelul etajului al VI-lea; secția Medicină Internă va fi relocată la nivelul etajului al V-lea.

În Corpul de Boli Infecțioase va funcționa Secția Boli Infecțioase – patologie de boli infecțioase non Covid-19, activitatea Secției Diabet se va suspenda, iar cazurile urgente, care necesită spitalizare, se vor interna în Secția Medicină Internă și vor fi monitorizate clinic împreună cu medicii specialiști – diabet, iar Unitatea Primire Urgențe Pediatrie va funcționa în cadrul Biroului de Internări – Pediatrie.

Potrivit conducerii Spitalului Slatina, Corpul Medicală va fi utilizat exclusiv pentru cazuri confirmate cu noul coronavirus, suspecți de Covid-19 și suspecți afecțiuni respiratorii, astfel: etajul V – un salon Anestezie și Terapie Intensivă Covid-19 plus cinci saloane confirmați Covid-19, afecțiuni ușoare și medii; etajele IV, III, II – 18 saloane suspecți coronavirus; etajul I – șase saloane pentru alte afecțiuni respiratorii. Etajul I Medicală urmează a va fi dotat cu ecograf, EKG și RX mobil. Pentru evaluarea pacienților suspecți sau confirmați Covid, se desemnează în mod exclusiv Computer Tomograf – Toshiba, iar Secția de Radiologie are obligația de a asigura program de lucru continuu pentru RX din Corpul Medicală. Hrana pentru pacienții care vor fi internați în corpul Medicală va fi servită numai cu articole de unică folosință.

Unitatea medicală mai anunță că se menține triajul epidemiologic la cort pentru stabilirea condițiilor de expunere, iar triajul și evaluarea pacienților cu simptome respiratorii se va face în sectorul A, actual UPU Pediatrie, pentru formele ușoare și medii, și sectorul B pentru formele severe și/sau cu link epidemiologic.

Se suplimentează linia de gardă Boli Infecțioase, prin chemări zilnice de la domiciliu, de medici specialitatea Pneumologie și Medicină Internă. Acești medici vor gestiona cazurile de boli infecțioase non coronavirus, vor asigura suport liniei de gardă Boli Infecțioase, vor asigura consulturi interdisciplinare Boli Infecțioase pentru patologie respiratorie, mai transmite conducerea SJU Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți