22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Donații de 790.000 lei pentru Spitalul Slatina. Banii, folosiți exclusiv pentru materiale de protecție și dezinfectanți

- Advertisement -

Aproape 800.000 lei au donat agenții economici și persoanele fizice din județ, pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina. Sumele vor fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de echipamente de protecție și substanțe dezinfectante, a anunțat managerul Cătălin Rotea, care le-a mulțumit tuturor celor care au făcut sponsorizări.

În plină criză generală de răspândire a noului coronavirus, multe companii, dar și persoane fizice au făcut donații pentru Spitalul Slatina, cea mai mare unitate medicală din județ, care se pregătește să trateze bolnavi de Covid-19. Sumele donate sunt consistente și au fost colectate toate într-un cont al unității medicale, urmând să fie folosite exclusiv pentru achiziționarea de dezinfectanți și echipamente de protecție necesare cadrelor medicale.

„În acest moment, în contul de sponsorizări al spitalului avem suma de 790.000 lei, aproape 8 miliarde (lei vechi n.r.). Consiliul Județean ne-a acordat din fondul de rezervă un ajutor de 1 milion de lei, din care 600.000 lei pentru spitalul nostru și 400.000 lei pentru echipamente necesare ISU și SMURD. În total, vorbim de o sumă de aproape 1,8 milioane lei, bani care sunt în conturile trezorerie și din care nu s-a cheltuit nici un leu. Comenzile făcute pentru asigurarea fluxului de materiale necesare și dezinfectanți necesare strict pentru coronavirus sunt în valoare de 2,2 milioane lei și vor fi plătite la 60 de zile de la livrarea produselor”, a declarat Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

El a mai precizat că toate achizițiile vor fi făcute publice pe pagina sa de Facebook, fiind precizate data achiziției, furnizorii și cantitățile de produse, astfel încât oamenii să fie sigură că banii au fost cheltuiți eficient.

Cătălin Rotea le-a mulțumit tuturor celor care au făcut donații și în mod special unei pensionare care a mers personal la trezorerie, să doneze pentru unitatea medicală.

„Aș vrea să mulțumesc sponsorilor care până în momentul de față au făcut donații. Sunt și foarte multe persoane fizice care au făcut donații și cărora le mulțumesc. Și vreau să îi mulțumesc în mod deosebit unei doamne, al cărui nume nu îi voi spune. Este pensionară, după cum am văzut pe CNP și a făcut efortul să meargă la Trezoreria Slatina și să doneze 8 lei. Este o sumă care pentru dumneaei probabil înseamnă foarte mult din pensia pe care o are, de aceea îi mulțumesc și ei în egală măsură ca și celorlalți sponsori”, a declarat managerul SJU.

La Spitalul Slatina sunt în acest moment suficiente echipamente de protecție și substanțe dezinfectate, iar cadrele medicale nu trebuie să se îngrijoreze în privința acestor echipamente, care vor fi asigurate în funcție de specificul fiecărei secții.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți