14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina a achiziționat dispozitive și soluții dezinfectante pentru scările de bloc

- Advertisement -

Primăria Slatina a anunțat că a achiziționat deja cele 1.400 de dispozitive cu soluții dezinfectante pe care le va monta, începând de mâine, la toate scările de bloc din oraș. Autoritățile contestă însă modul în care li s-a impus să facă aceste achiziții, în contextul în care Guvernul nu a dispus și înlesnirea achizițiilor publice.

De mâine, Primăria Slatina va monta sisteme cu soluții dezinfectante la toate scările de bloc din oraș.

„Vă aducem la cunoștință faptul că Primăria municipiului Slatina a depus toate eforturile necesare astfel încât, începând de mâine, se vor desfășura acțiunile cu privire la montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe întreaga rază a municipiului nostru, respectiv peste 1.400 de scări. De asemenea, vă asigurăm asupra faptului că vom continua acțiunile de dezinfecție a spațiilor comune din interiorul blocurilor de locuit, precum și spălarea tuturor străzilor și a trotuarelor de pe raza orașului nostru, pe întreaga perioadă a stării de urgență”, a anunțat în această seară primarul Emil Moț.

Autoritățile spun însă că Executivul trebuie să gândească și o soluție prin care achiziția acestor produse să se facă fără rigorile impuse de legislația în domeniul achizițiilor publice. „Fără a oferi un minim de norme legale sau măcar o derogare de la Legea Achizițiilor Publice, se aruncă în sarcina Administrațiilor Publice Locale ceea ce Guvernul PNL ar fi trebuit să prevadă și să pregătească la nivel de achiziție. Procesul de identificare al entităților comerciale care să furnizeze, la acest moment, dispozitive și soluții dezinfectante a fost îngreunat atât de faptul că la nivel național stocurile maxime disponibile la momentul publicării nu erau suficiente să asigure nevoile a aproximativ 10 milioane de oameni care reprezintă populația din mediul urban al României, cât și de faptul că din totalul stocurilor disponibile de soluții dezinfectant ajung cu prioritate către unitățile medicale și abia ulterior către unitățile administrativ teritoriale”, a mai spus primarul Slatinei.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți