14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Slatina, pregătit să trateze pacienți cu Covid-19. 25 de ventilatoare mecanice pentru cazurile grave

- Advertisement -

Spitalul Slatina are dotările necesare pentru a trata 25 de pacienți cu forme ușoare sau medii de Covid-19 și face ultimele achiziții pentru a pune la punct 25 de ventilatoare mecanice pentru cazurile grave. Conducerea unității medicale a anunțat că a pus la punct un flux separat pentru cazurile suspecte sau confirmate.

În timp ce România a intrat în scenariul 4, cu un număr de peste 2.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, Spitalul Slatina se pregătește să preia eventualele cazuri suspecte sau confirmate. După ce, încă de acum câteva săptămâni s-au instalat un cort și un container pentru triajul cazurilor suspecte, astăzi, managerul a anunțat noi măsuri organizatorice. Clădirea de boli infecțioase, dar și clădirea medicală au fost eliberate pentru a trata exclusiv pacienții cu Covid-19.

„Astăzi, când vorbim, suntem pregătiți să primim 25 de cazuri de coronavirus, forme ușoare și medii, în rezerve sau saloane cu grup sanitar propriu și, mai mult, am organizat operațional patru paturi de terapie intensivă pentru situațiile în care aceste cazuri se agravează, dotate cu ventilatoare, injectomate, monitoare de funcții vitale, tot ce este necesar pentru tratamentul pacienților cu insuficiență respiratorie”, a declarat Cătălin Rotea, managerul Spitalului Slatina.

La acestea se adaugă ventilatoarele mecanice existente, dar și cele care vor sosi cel târziu săptămâna viitoare, la Slatina. „Secția de Terapie Intensivă este dotată cu 9 ventilatoare mecanice și urmează să fie livrate alte 8, din care 4 portabile, săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare, pentru că procedurile vamale au fost mult îngreunate. De asemenea, avem 15 aparate de anestezie care pot fi folosite în caz de urgență ca ventilatoare mecanice, mai ales că în ultima perioadă am redus la maximum intervențiile chirurgicale programate și internăm și operăm doar urgențele. Din punct de vedere al dotării cu ventilatoare, putem conta pe un număr minim de 25 de ventilatoare pentru cazurile grave”, a mai spus managerul Spitalului Slatina.

În Olt, Spitalul Caracal este primul care trebuie să preia pacienții cu Covid-19, fiind declarat de Ministerul Sănătății unitate suport pentru cazurile de coronavirus. Aceeași decizie s-a luat în mai multe județe din țară, pentru ca spitalele de urgență să fie păstrate pentru pacienți cu alte afecțiuni. La Slatina, conducerea Spitalului Județean a obținut o aprobare de la minister să dea o mână de ajutor Spitalului Caracal, având în vedere faptul că există corpuri de clădire separate care pot fi utilizate exclusiv pentru pacienții infectați cu Covid-19.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți