Pașapoartele, obținute în continuare pe baza programărilor online

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte, aflat în subordinea Prefecturii Olt, anunță că a fost prelungit termenul prin care documentele de călătorie se pot obține pe baza programărilor online pentru preluarea de cereri. Activitatea rămâne în continuare suspendată și la nivelul punctelor de lucru pentru obținerea pașapoartelor din municipiul Caracal și orașul Corabia. Deciziile au fost luate având în vedere răsândirea noului Coronavirus.

„În contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea SARS-CoV-2, în conformitate cu dispoziţiile eşaloanelor ierarhic superioare transmise în scopul eficientizării serviciilor publice oferite cetăţenilor, în continuarea şi completarea celor comunicate anterior, aducem la cunoştinţa solicitanţilor de paşapoarte prelungirea, până la noi dispoziţii, a termenului, iniţial de 31 martie 2020, în care subzistă necesitatea programării online pentru preluarea cererilor pentru eliberarea documentelor de călătorie în străinătate, necesitatea solicitării celorlalte servicii exclusiv prin corespondenţă poştală sau prin e-mail şi numai cu prezentarea de documente care justifică urgenţa solicitării”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Sursa citată mai arată că s-a prelungit și termenul de suspendare temporară a activităţii la punctele de lucru ale Serviciului de Pașapoarte din municipiul Caracal şi orașul Corabia.

Reprezentanții Prefecturii Olt recomandă, totodată, posibilitatea optării pentru ridicarea paşaportului simplu electronic folosind procedura de ridicare prin curier, chiar şi în situaţia în care iniţial s-a optat pentru ridicarea documentului de la ghişeul unui serviciu public comunitar de paşapoarte sau de la un oficiu consular sau o misiune diplomatică a României în străinătate. „Rugăm a se avea în vedere că, pentru preluarea cererilor pentru eliberarea paşapoartelor, simple şi temporare, există în continuare obligaţia prezentării de documente din care să rezulte necesitatea unei călătorii care se va efectua în cel mult 30 zile de la momentul înregistrării cererii, cu transmiterea, anterior efectuării programării online, în cazul unui răspuns favorabil, prin e-mail, a documentelor justificative în acest sens”, se mai arată în comunicat.

Referitor la activitatea de audienţe, ce se pot solicita conducerii Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Olt, aceasta se va desfăşura în continuare telefonic, la numărul 0755.108.782, în zilele de marţi şi joi, în intervalul orar 12:00 – 14:00.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<