3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Direcția de Asistență Socială, ajutor pentru părinții bolnavi de coronavirus

- Advertisement -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt are pregătite apartamente cu tot ce este necesar pentru găzduirea copiilor ai căror părinți sunt infectați cu COVID-19. Acest ajutor poate fi solicitat doar la cererea părinților, în situația în care nu au rude sau prieteni care să îi îngrijească pe micuți pe perioada spitalizării.

Având în vedere că trecem cu toții printr-o perioadă grea, iar cei mai sensibili sunt copiii, statul a luat o serie de măsuri în situația în care părinții sunt infectați cu virusul chinezesc. Astfel, pentru a fi protejați și pentru a trece mai ușor peste perioada în care părinții vor fi internați, micuții vor locui în apartamente curate și dotate cu tot ce e necesar pentru confortul lor.

„DGASPC Olt are pregătite spații în apartamente care sunt dotate cu tot ce este nevoie pentru copiii testați negativ, ai căror părinți au fost spitalizați, fiind infectați cu coronavirus. Izolarea copilului în aceste spații se face doar la solicitarea părinților și doar dacă nu au fost identificate rude sau prieteni care să preia această sarcină pe perioada spitalizării părinților. Asigurăm un spațiu în care copiii să se afle în siguranță alături de educator și psiholog, pentru a depăși această situație”, a explicat Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt.

Părinții aflați în această situație trebuie să înțeleagă că statul are grijă de copii pe întreaga perioadă în care părinții lor primesc îngrijiri medicale. Mai mult decât atât, micuții vor beneficia, pe lângă confort, de sprijin emoțional și consiliere psihologică.

La nivelul județului Olt, până la această dată, nu a fost înregistrat niciun astfel de caz.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți