6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mama copilului din Slatina și bărbatul carantinat la Corabia, ultimele două cazuri depistate cu coronavirus

- Advertisement -

O tânără de 22 de ani, din municipiul Slatina, mama copilului de un an și două luni confirmat luni cu Covid-19, care în prezent este spitalizat la Institutul „Matei Balș” din Capitală, și un bărbat de 47 de ani, aflat în centrul de carantină din orașul Corabia, sunt ultimele două cazuri depistate cu noul coronavirus.

Inițial, testul pentru virusul SARS-CoV-2 în cazul mamei micuțului din Slatina a ieșit negativ, la fel ca și în cazul tatălui acestuia. Tânăra de 22 de ani l-a însoțit pe copil în izoleta care l-a transportat, luni seară, la unitatea medicală din București. Toți trei se aflau în izolare la domiciliu după ce la începutul săptămânii trecute s-au întors din Marea Britanie, fiind supravegheate de echipaje ale forțelor de ordine, care au urmărit ca aceștia să nu părăsească locuința în care erau autoizolați. La câteva zile după ce s-au întors din Anglia, micuțul a început să se simtă rău și a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Slatina, care l-au testat pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv.

Celălalt caz depistat cu coronavirus este un bărbat de 47 de ani, care se afla în centrul de carantină din orașul Corabia, și a ajuns la spital în urmă cu două săptămâni, după ce acesta a prezentat febră. Acesta a fost dus la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Craiova, pentru terapie. La prima probă prelevată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, pentru a vedea dacă acesta este infectat cu noul coronavirus, rezultatul a fost negativ. „În data de 19 martie, urmare a prezenței unui puseu febril la un pacient din regimul de carantinare a fost transferat în condiții de securitate la Spitalul «Victor Babeș» Craiova, pentru evaluare și tratament de specialitate. La prima probă recoltată în data de 13 martie, data la care a intrat în carantină, rezultatul a fost negativ”, au transmis atunci specialiștii DSP Olt.

Cu aceste două cazuri, în județ avem confirmate oficial opt cazuri de Covid-19.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți