Oltenii întorși din țările afectate de noul Coronavirus continuă să nu respecte măsurile prevăzute de ordonanțele militare. Nu mai puțin de peste 70 de locuitori ai județului Olt nu au respectat măsura restricționării circulației și în ultima zi au fost amendați cu 87.000 de lei.  

În ultimele 24 de ore, peste 550 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Potrivit Prefecturii Olt, oamenii legii au efectuat aproximativ 1.700 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate și 46 de verificări asupra societăților comerciale și persoane fizice autorizate. Totodată, pentru ieșirea din casă nejustificat, 76 de olteni au fost sancționați contravențional cu 87.000 de lei.

Cetățenii județului sunt rugați să aibă în vedere prevederile ordonanțelor militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii virusului Covid-19. „Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul Coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”, anunță Prefectura Olt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<