15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primele probe pentru depistarea COVID, la finalul lunii aprilie în Olt

- Advertisement -

Laboratorul Direcției Veterinare va lucra primele probe pentru depistarea Covid-19 cel târziu pe 25 aprilie. În prezent, se stabilește un circuit separat pentru probe și se fac demersuri pentru obținerea unui aviz temporar de funcționare.

Doi medici de la Direcția Veterinară, încă un medic și un biolog de la Direcția de Sănătate publică vor merge, de luni, la Institutul „Cantacuzino”, să se specializeze în efectuarea de teste pentru depistarea coronavirusului. Timp de trei zile, ei vor învăța de la specialiștii institutului cum să prelucreze probele. Între timp, conducerea Direcției Veterinare pune la punct circuitul și reorganizează activitatea laboratorului.

„Noi facem toate demersurile necesare pentru ca, cel târziu pe 25 aprilie, să fim pregătiți să prelucrăm primele probe. Avem câteva lucruri de pus la punct, pentru a obține avizul temporar de funcționare, iar cei de la DSP trebuie să achiziționeze kiturile, echipamentele de protecție și soluțiile dezinfectante”, a spus Ștefan Nicolae, directorul adjunct al DSVSA Olt.

Când va fi operațională, linia de testare de la Direcția Veterinară va putea prelucra 100 de teste pe zi, capacitatea putând fi dublată dacă se va lucra în două schimburi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți