2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă un oltean, depistat cu Covid-19, vindecat și externat

- Advertisement -

Județul Olt nu a înregistrat în ultimele 24 de ore niciun nou caz confirmat cu virusul SARS-CoV-2, sâmbătă având în continuare tot cele 11 persoane infectate. Din fericire, avem încă un pacient care era diagnosticat cu noul Coronavirus, declarat vindecat și externat din unitatea medicală în care primea tratament de specialitate.

Este vorba de bărbatul de 47 de ani, originar din comuna Sârbii Măgura, care se afla în centrul de carantinare din orașul Corabia și a fost internat până sâmbătă, 11 aprilie, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Craiova.

În total, sunt patru pacienți declarați vindecați și externați. Ceilalți trei sunt tânărul de 22 de ani, din municipiul Slatina, care a venit din Italia și a intrat prin Vama Nădlac, fiind confirmat pozitiv cu Covid-19 de DSP Arad, după ce a intrat în carantină într-un centru din acest județ, bărbatul de 51 de ani, din municipiul Caracal, primul caz din Olt, diagnostic cu boala după ce a intrat în contact cu bătrânul de 71 de ani, din Suceava, care s-a întors cu autocarul din Italia, și  bărbatul de 53 de ani, din orașul Drăgănești Olt, fost polițist, care a intrat în contact cu cazul fostului polițist de a ajuns la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din București, care a ajuns ulterior focar, bărbatul întorcându-se din Israel și mințind cadrele medicale că a fost într-o țară afectată de infecția umană cu acest virus. Primii doi au fost declarați vindecați și externați din Spitalul „Victor Babeș” Craiova, în zilele de 21 martie și 9 aprilie, iar al treilea a stat în Spitalul Județean de Urgență Slatina până vineri, 10 aprilie. Pe lângă cei patru pacienți declarați vindecați și externați, în județ mai sunt șapte bolnavi care se află în unități medicale din Slatina, Craiova și Capitală, pentru terapie.

Cel de-al 12-lea caz, care a fost confirmat în județul Olt și de vineri nu s-a mai regăsit în situația epidemiologică transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, a fost raportat de către județul Dolj, aflându-se, de la începutul perioadei de supraveghere, sub monitorizarea județului vecin. Este vorba de bărbatul din municipiul Caracal, care a fost într-un centru din județul Dolj.

Sâmbătă după-amiază, potrivit datelor transmise de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, situația epidemiologică de la nivelul județului se prezintă astfel: 1.084 persoane aflate în izolare la domiciliu, 3.958 de persoane ieșite din izolare la domiciliu de la începutul perioadei de supraveghere, 511 persoane aflate în carantină instituționalizată și 178 persoane ieșite din carantină instituționalizată de la începutul perioadei de supraveghere a cazurilor de infecții umane cu virusul COVID-19.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți