14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de vânt puternic în Olt, pe parcursul zilei de marți

- Advertisement -

Meteorologii au emis luni după-amiaza două atenționări de vreme rea, iar una dintre ele afectează aproape întreaga țară, inclusiv județul Olt. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie anunță cod galben de intensificări ale vântului și predominant ninsori la munte.

Codul galben de vreme rea intră în vigoare marți, la ora 06:00, și va fi în vigoare până în cursul serii, la ora 21:00.

În zona Olteniei, din care face parte și județul Olt, este anunțat vânt puternic. „În dimineața zilei de marți, 14 aprilie, în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 70 de kilometri pe oră”, anunță meteorologii.

Potrivit ANM, vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70 – 90 de kilometri pe oră, spulberând zăpada. „Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane”, mai spun meteorologii.

Cealaltă atenționare cod galben este în vigoare de marți seara, ora 21:00, și expiră miercuri dimineața, ora 06:00. În Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 75 de kilometri pe oră, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80 – 100 de kilometri pe oră, spulberând zăpada.

În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți