11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Suspiciune de Coronavirus în cazul unei femei din Vădăstrița, care a murit. Rezultatul este negativ

- Advertisement -

O femeie de 41 de ani, din comuna Vădăstrița, a murit zilele trecute și a fost înmormântată în condiții mai aparte. Autoritățile le-au indicat membrilor familiei ca aceasta să fie înhumată cu sicriul închis, fiind adus acasă acoperit cu o folie specială. Femeia a murit de insuficiență respiratorie și pneumonie interstițială, iar acum, în astfel de situații și potrivit scenariului 4 de intervenție pe perioada pandemiei, cazul a fost considerat ca și suspiciune de coronavirus. Rezultatul testului pentru Covid-19 a venit miercuri și, din fericire, a fost negativ.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au venit cu amănunte referitor la cazul femeii din Vădăstrița. „Femeia, în vârstă de 41 ani, din mediul rural, solicită ambulanța (…). În drum spre unitatea sanitară, Serviciul Județean de Urgență Slatina, dezvoltă stop cardio-respirator, este resuscitată, dar nu răspunde la manevrele de resuscitare. Deoarece decesul a survenit spontan și cu cauze necunoscute s-a efectuat necropsia, în cadrul căreia s-au recoltat fragmente de țesuturi pentru cauze infecțioase, fragmente de organe pentru examenul histopatologic, probe inclusiv pentru infecția cu noul Coronavirus. Testul pentru infecția cu noul Coronavirus a fost lucrat în cadrul laboratorului Institutului Cantacuzino București, cu rezultat negativ”, se arată într-un comunicat remis de DSP.

A murit în drum spre spital, după ce s-a simțit rău

Femeia a murit în drum spre Spitalul Județean de Urgență Slatina, în ambulanță. Ea a început să se simtă rău și inițial a ajuns la Spitalul Orășenesc Corabia, după ce în urmă cu o lună a suferit o banală intervenție chirurgicală la Spitalul Municipal Caracal, pentru un furuncul.

Marian Ciupitu, primarul din Vădăstrița, a confirmat faptul că tânăra a fost înmormântată cu sicriul închis și că în cazul său au fost prelevate probe și pentru Covid-19, rezultatul urmând a fi primit zilele acestea. „Doamna, acum o lună, a fost operată la Spitalul Caracal, de un furuncul, așa cum spune familia. A venit acasă, totul în regulă, acum se mai umfla piciorul, nu știu ce i-a prescris doctorul, și acum patru zile, s-ar fi simțit rău, au sunat la ambulanță și a mers la Spitalul Corabia. Din ce mi-a spus soțul respira foarte, foarte greu și nici nu a durat două ore cu stabilizarea și au trimis-o cu ambulanța la Spitalul Slatina, iar pe drum a murit, în salvare. A fost dusă la morga spitalului și în urma necropsiei s-ar fi stabilit că a murit de insuficiență respiratorie și emfizem pulmonar. Au prelevat probe și pentru a vedea dacă a avut acest virus, pentru că am înțeles că așa este protocolul acum, orice persoană care moare îi sunt prelevate probe pentru Coronavirus”, a spus edilul.

Fără a avea încă rezultatul, autoritățile au rugat familia să se autoizoleze

Sursa citată a mai declarat că femeia, care este mamă a trei copii, nu ar fi fost plecată în străinătate ca să fi intrat în contact direct cu vreo persoană posibil infectată, însă de când s-a întors acasă, după operație, aceasta a fost alături de toți membri familiei sale, care au fost izolați în casă, la rugămintea autorităților locale, care au așteptat rezultatul testului pentru Covid-19.

„Nu a fost plecată în afară, lucra pe undeva la o croitorie în Vișina și era în șomaj tehnic de o lună și ceva. Aceasta este și întrebarea noastră: Cum acționăm dacă se confirmă sau nu cu Coronavirus? Am înțeles că ar fi vorba ca undeva după a cincia zi de la prelevare să avem rezultatul. Eu am luat legătura cu familia, să se autoizoleze, să nu circule, că sunt vreo șase – șapte inși, printre care și copii. Dar vă dați seama au fost în contact, la înmormântare, cu preoții. Însă, momentan, nimeni nu are niciun simptom. Familia ar spune că ar fi vorba și de o culpă medicală, pentru că le-a spus cineva că, după operație, ar fi trebuit să-i fie prescrise niște anticoagulante, niște antibiotice. Acum nu știu cine a respectat și cine nu ce a transmis doctorul. De la morgă de la Slatina, coșciugul a fost trimis acasă, fiind acoperit cu o folie de protecție, și le-a fost pus în vedere să nu îl desfacă. Poliția și medicul legist au stabilit asta, nu știu ce protocol au. Însă, sătenii sunt acum speriați, vă dați seama au auzit acest zvon că ar avea Coronavirus și acum așteptăm să vedem care va fi rezultatul”, a conchis primarul Ciupitu de la Vădăstrița, miercuri dimineață.

Probele pentru Covid-19, prelevate la necropsie

Necropsia cadavrului femeii a fost efectuată de doctorul Sorin Lesnic de la Serviciul de Medicină Legală Olt, care a prelevat probe și pentru testul Coronavirus. „Am recoltat, am dus proba la Infecţioase, aştept rezultatul. Eu am dus alaltăieri proba, ieri a plecat la Bucureşti, mâine-poimâine aştept rezultatul. (…) O femeie de 41 ani fără niciun fel de probleme?! A murit foarte repede. Am prelevat pentru examenul complet toxicologic şi ca să văd dacă este şi cauză de Covid-19, am luat şi pentru Covid. Vom vedea rezultatul. (…) Era o femeie foarte tânără şi fără probleme. Că ziceau că e abdomen acut chirugical – l-am eliminat, că ar fi avut o afecţiune troboembolică de la nişte varice de la picioare – am eliminat, că ar fi avut infarct de miocard – l-am eliminat, ar fi avut accident vascular cerebral, apoi anevrism cerebral – am eliminat”, a declarat medicul Lesnic, pentru Adevărul Slatina.

Din fericire, rezultatul testului a venit mult mai devreme, respectiv miercuri, fiind negativ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți