18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zece olteni diagnosticați cu Covid-19, în continuare internați în spitale din Slatina, Craiova și București

- Advertisement -

Sunt 14 persoane din județul Olt, depistate cu noul Coronavirus, iar una dintre acestea, având în vedere că se afla carantinată într-un centru special amenajat în localitatea doljeană Calafat, este în prezent raportată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Dolj, deși inițial cazul a fost dat de autoritățile din județul nostru. Zece dintre aceste persoane sunt în continuarea internați, pentru tratament de specialitate, iar patru au fost declarate vindecate și externate din Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova și Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Cazul 14 este, de fapt, cazul 12 înregistrat în județul Olt, care a fost codificat și înregistrat în Registrul Unic al DSP Dolj, motiv pentru care nu este introdus în baza de date a județului Olt de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile București. Persoana confirmată cu noul Coronavirus este un bărbat de 46 de ani, din municipiul Caracal.

„Având în vedere solicitarea dumneavoastră, cu privire la cazul confirmat 14 de pe raza județului Olt, acesta a fost raportat de Grupul de Comunicare Strategică cazul 12, care la acest moment este raportat și confirmat de DSP Dolj. Vă facem cunoscut faptul că acesta s-a regăsit în  carantină instituționalizată în județul Olt și se afla internat în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie «Dr. Victor Babeș» Craiova, începând cu data de 7 aprilie. Cazul este al unui bărbat, în vârstă de 46 de ani, din mediul urban, transferat la Spitalul «Victor Babeș Craiova pentru prezența semnelor clinice, precum febră, stare generală alterată. Proba a fost lucrată în cadrul laboratorului Spitalului «Victor Babeș» Craiova, cu rezultat pozitiv pentru infecția cu noul Coronavirus. În prezent, pacientul se află internat în spitalul din Craiova, cu stare generală bună”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

Ceilalți nouă pacienți internați primesc în continuare tratament de specialitate în spitale din Slatina, Craiova și București, în timp ce ceilalți patru pacienți, declarați vindecați și externați din unitățile medicale în care s-au aflat, pentru terapie, respectiv Spitalul Slatina și Spitalul „Dr. Victor Babeș” Craiova.

Pe lângă bărbatul din Caracal, depistat cu Covid-19, care este raportat acum de DSP Dolj, ceilalți 13 olteni diagnosticați cu această boală sunt: un bărbat de 51 de ani, din Caracal, un tânăr de 22 de ani, din Slatina, o gravidă de 21 de ani, tot din Slatina, un bărbat de 47 de ani, din Sârbii Măgura, care era carantinat într-un centru din Corabia, un bărbat de 53 de ani, din Drăgănești Olt, fost polițist, o femeie de 72 de ani, din Sârbii Măgura, un copil de un an și două luni, din Slatina, mama lui, de 22 de ani, tatăl acestuia, doi dintre bunicii săi, un bărbat de 56 de ani, pensionar din Slatina, vecin al acestei familii, și o femeie de 48 de ani.

Joi după-amiaza, din totalul celor 5.151 de olteni intrați în autoizolare de la începutul perioadei de supraveghere a infecțiilor umane cu noul Coronavirus, 245 erau încă în izolare la domiciliu și 4.906 erau ieșite din autoizolare. În privința persoanelor aflate în carantină, din totalul de 759 întoarse din zone serios afectate de Covid-19 și intrate în carantină în cele 23 de centre special amenajate în județ, 378 încă erau carantinate, iar 381 ieșiseră din regimul de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți