11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Brastavățu, cercetat pentru ultraj după ce a lovit în trafic un polițist care încerca să-l imobilizeze

- Advertisement -

UPDATE: În cursul după-amiezii de sâmbătă, tânărul acuzat de ultraj și conducerea unui vehicul fără permis auto a fost prezentat magistraților Judecătoriei Caracal, care au admis propunerea Parchetului Caracal și au dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 zile. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare. În prezent, Florin Gigi Pătru este încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Olt.

Știrea inițială: Un bărbat de 34 de ani, din comuna Brastavățu, pe numele său Florin Gigi Pătru, a fost reținut vineri de procurorii Parchetului Caracal, pentru 24 de ore, după ce cu o zi înainte a lovit în trafic un polițist care încerca să-l imobilizeze. În cursul zilei de sâmbătă, acesta va fi prezentat magistraților Judecătoriei Caracal, cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

Olteanul conducea un autoturism, iar polițiștii Serviciului Rutier Olt au efectuat semnalul regulamentar de oprire a acestuia, însă acesta a continuat deplasarea și chiar a apăsat mai tare pedala de accelerație, oamenii legii fiind nevoiți să pornească în urmărirea sa.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, spune că totul s-a petrecut pe raza comunei Traian, unde polițiștii acționau pentru siguranța participantilor la traficul rutier și pentru verificarea modului în care sunt respectate ordonanțele militare. „Șoferul nu a respectat semnalul efectuat de polițiști, mărind viteza de deplasare. Polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului condus de acesta până în zona unui imobil unde a fost oprit, i s-a solicitat să se legitimeze, să prezinte documentele autovehiculului pentru control și să fie testat cu aparatul alcooltest. Deoarece nu s-a supus solicitărilor, polițistul a încercat să-l imobilizeze, însă conducătorul auto a reacționat violent, lovind polițistul, după care, prin escaladarea gardului a sărit în curtea unui imobil”, a declarat reprezentantul IPJ.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că tânărul conducător auto nu avea permis auto, dar și că autovehiculul la volanul căruia acesta se afla avea poliția RCA și ITP-ul expirate. „În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autovehiculul a fost condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Brastavățu, care nu posedă permis de conducere, autovehiculul condus de acesta nu deținea polița RCA valabilă, iar inspecția tehnica periodică era expirată”, a adăugat Alexandra Dicu.

Având în vedere cele constatate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au dispus vineri măsura reținerii pentru 24 de ore, bărbatul fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Sâmbătă, tânărul din Brastavățu va fi prezentat instanței de judecată caracalene, cu propunere de arestare preventivă.

Florin Gigi Pătru este o cunoștință mai veche a oamenilor legii din România, dar și din Italia. Acesta a săvârșit mai multe infracțiuni de furt și de deținere și folosire neautorizată de arme sau componente ale acestora, pe teritoriul Italiei, precum și infracțiuni la regimul rutier și cu violență în țară, pentru toate aceste fapte fiind și condamnat la închisoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți