10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Numărul oltenilor declarați vindecați de Covid-19 a ajuns la șapte

- Advertisement -

A crescut numărul oltenilor declarați vindecați și externați din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate pentru noul Coranavirus. Al șaptelea oltean care a învins boala este, potrivit unor surse medicale, cel de-al 12-lea caz confirmat în județul Olt, care ulterior a fost raportat de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Dolj, având în vedere că de la începutul perioadei de supraveghere a infecțiilor umane cu virusul SARS-CoV-2 s-a aflat într-un centru de carantină din Calafat, o localitate din județul vecin.

Astfel, cel de-al șaptelea caz din Olt declarat vindecat și externat din Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova este al bărbatului de 46 de ani, din municipiul Caracal. Cazul era raportat de specialiștii de sănătate publică din Dolj. „Cazul a fost codificat și înregistrat în Registrul Unic al DSP Dolj, motiv pentru care nu este introdus în baza de date a județului Olt de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile București”, au transmis specialiștii DSP Olt.

Până acum, s-au mai vindecat de Covid-19 alți șase pacienți din Olt. Ultimele două au fost cele ale bunicilor copilului de un an și două luni, din Slatina, care a fost în Anglia, împreună cu părinții, și ei confirmați cu Coronavirus, care s-au întors acasă pe 24 martie. Ei au fost internați la începutul lunii aprilie în Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar miercuri, 15 aprilie, au fost externați, fiind declarați vindecați. Ceilalți olteni care au învins boala sunt bărbatul de 53 de ani, din Drăgănești Olt, fost polițist, venit de la spitalul focar Gerota din București, și internat la Spitalul Slatina, tânărul de 22 de ani, din Slatina, bărbatul de 51 de ani, din Caracal, și bărbatul de 47 de ani, din Sârbii Măgura, care se afla într-un centru special amenajat din Corabia. Ultimii trei au fost, pentru terapie, la Spitalul „Victor Babeș” Craiova.

În prezent, alți șapte olteni diagnosticați cu virusul Covid-19 sunt tratați în spitale din Slatina, Craiova și Capitală. Vorbim de tatăl copilului de un an și două luni, femeia de 72 de ani, din Sârbii Măgura, venită tot de la Spitalul Gerota, bărbatul de 56 de ani, pensionar din Slatina, vecin al familiei micuțului, femeia de 48 de ani, venită din Norvegia, care primesc tratament de specialitate la Spitalul Slatina, copilul, mama acestuia, de 22 de ani, și tânăra de 21 de ani, toți din Slatina, care sunt la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” București.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți