10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectura vine cu detalii despre ultimele cazuri de Coronavirus confirmate în Olt

- Advertisement -

În județ sunt 33 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19 până duminică, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică, anunță reprezentanții Prefecturii Olt. Ultimele 11 cazuri noi de îmbolnăvire au fost înregistrate doar în ultimele 24 de ore, însă în ziua anterioară Grupul de Comunicare Strategică a mai raportat alte două cazuri de Coronavirus în județ, însă până acum nu se cunosc acești pacienți.

Așadar, din totalul de 11 îmbolnăviri noi, șapte sunt numai angajații de la fabrica de confecții textile Vas Co Tricot, din municipiul Caracal, așa cum au comunicat surse locale, aceștia fiind contacți ai femeii de 59 de ani, din Caracal, care lucra aici și a fost confirmată cu virusul COVID-19 în cursul zilei de joi.

Prefectura Olt anunță că celelalte patru sunt contacți ai cazurilor confirmate până acum. „De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Olt au fost înregistrate alte 11 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: șapte cazuri confirmate în data de 25 aprilie, angajați ai fabricii de confecții textile din municipiul Caracal; patru cazuri confirmate în data de 26 aprilie. În urma anchetei epidemiologice preliminare deschisă în urma celor noi patru cazuri confirmate, DSP Olt a identificat faptul că acestea sunt contacți direcți ai persoanelor anterior declarate infectate cu virsul Covid-19. Menționăm că ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare”, se arată în comunicatul remis de instituția Guvernului în teritoriu.

Deși Grupul de Comunicare Strategică anunță 33 de cazuri, despre două dintre acestea nu se știu alte informații. Dintre persoanele confirmate pozitiv, avem zece persoane care au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile medical în care au primit tratament de specialitate, iar 23 se află internate în spital.

La totalul cazurilor se adaugă și cel raportat de specialiștii DSP Dolj, pacientul de aici aflându-se într-un centru de carantină din județul vecin încă de la începutul perioadei de supraveghere a cazurilor de Covid-19. Între timp, acesta a fost declarat vindecat de Coronavirus și externat.

Duminică, 208 persoane sunt încă în carantină instituționalizată, iar alte 560 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, au fost prelucrate 991 de teste în județul Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți