12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cazul de la fabrica de tricotaje din Caracal: Un copil de 12 ani, confirmat cu Coronavirus

- Advertisement -

Un băiat de 12 ani, contact direct cu unul dintre angajații fabricii de confecții textile Vas Co Tricot din Caracal, confirmat cu noul Coronavirus, a fost pozitivat și el cu infecția umană cu virusul COVID-19. Copilul este cel de-al 37-lea oltean diagnosticat cu SARS-CoV-2, potrivit informațiilor oficiale prezentate de autoritățile județene, iar în prezent se află internat în spital, pentru terapie.

Mai întâi, pacientul a fost internat la spitalul din Caracal, iar după primirea rezultatului pozitiv la testul pentru Coronavirus acesta a fost transferat la spitalul din Slatina.  

„Pacientul în vârstă de 12 ani, sex masculin, a fost internat la Spitalul Municipal Caracal din data de 27 aprilie 2020. După primirea rezultatului pacientul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Din ancheta epidemiologică reiese că acesta este contact direct al unui caz confirmat, respectiv angajat al fabricii de textile Caracal. Proba recoltată pentru determinarea infecției cu COVID-19 a fost lucrată în cadrul laboratorului Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie «Dr. Victor Babeș» Craiova, cu rezultat pozitiv”, se arată într-un comunicat remis de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

În prezent, băiatul se află în supraveghere și tratament medical la spitalul slătinean, cu stare generală bună.

Acesta este cel de-al 37-lea caz de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 înregistrat în județul Olt și al 12-lea care are legătură cu fabrica Vas Co Tricot Caracal. Din datele preliminare ale anchetei epidemiologice efectuată de DSP Olt, noul Coronavirus a ajuns la fabrica de textile din Caracal după ce aici a fost în delegație o angajată de la o firmă din localitatea gorjeană Motru, firmă a cărei activitate a fost suspendată pentru apariția unor cazuri pozitive cu SARS-CoV-2. După această vizită, contabila de la societatea caracaleană, în vârstă de 59 de ani, din Caracal, a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 pe 23 aprilie, pentru ca două zile mai târziu să fie diagnosticați cu același virus alți șapte contacți ai femeii, angajați la aceeași fabrică de tricotaje, respectiv patronul și șase femei. Încă trei membri ai unei familii, contacți direcți ai unuia dintre salariații pozitivați, au fost confirmați luni cu noul Coronavirus. În prezent, fabrica Vas Co Tricot este închisă pentru efectuarea dezinfecției, iar cei 88 de angajați și contacții acetora se află în izolare la domiciliu. Ar fi vorba, în total, de peste 400 de persoane care au legătură cu cazul de la Caracal, iar acum se află în autoizolare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți