15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Încă două angajate ale fabricii de tricotaje din Caracal, diagnosticate cu Coronavirus

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au venit cu detalii referitor la ultimele cazuri de COVID-19 înregistrate în județ. Sunt trei cazuri confirmate cu noul Coronavirus doar în ultima zi, două fiind angajate la fabrica de confecții textile Vas Co Tricot, din municipiul Caracal, iar unul, un băiat de 12 ani, contact direct al unui alt angajat de la aceeași firmă.

„La nivelul județului Olt, s-au confirmat încă trei cazuri cu infecția COVID-19, prezentând semne clinice de boală: febră, dureri în gât. Din ancheta epidemiologică reiese că două din cazurile confirmate sunt angajați ai fabricii de textile din Caracal, iar unul este contact direct al unui caz confirmat de la nivelul fabricii. Probele recoltate pentru determinarea infecției cu COVID-19 au fost lucrate în cadrul laboratorului Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj, cu rezultate pozitive. În prezent,  pacienții se află în supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună”, se arată într-un comunicat remis de DSP.

Noul Coronavirus a ajuns aici în urma unei delegații efectuată recent de o angajată de la o firmă din localitatea gorjeană Motru, unde activitatea a fost suspendată pentru apariția unor cazuri pozitive cu noul Coronavirus. După această vizită, contabila de la Vas Co Tricot Caracal, în vârstă de 59 de ani, din Caracal, a fost confirmată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 pe 23 aprilie, pentru ca două zile mai târziu să fie diagnosticați cu același virus șapte contacți ai femeii, angajați la aceeași fabrică, respectiv patronul și șase femei. Încă trei membri ai unei familii, contacți direcți ai unuia dintre salariații fabricii de tricotaje caracalene pozitivați, au fost confirmați luni cu COVID-19. Cu aceste îmbolnăviri, sunt nu mai puțin de 14 pacienți confirmați cu acest virus care au legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Vas Co Tricot Caracal.

În evidența Direcției de Sănătate Publica Olt sunt 38 de cazuri confirmate cu noul Coronavirus. Zece dintre acești pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 au fost declarați vindecați și externați din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate, iar restul de 28 sunt în continuare în spital pentru terapie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți