10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă un vindecat de Coronavirus în județ

- Advertisement -

Situația epidemiologică a infecțiilor umane cu virusul Covid-19 se schimbă de la o zi la alta în județul Olt. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat patru cazuri noi, s-a mai vindecat încă un pacient diagnosticat cu Coronavirus și, din păcate, avem și primul deces.

Olteanul care a fost declarat vindecat și externat din Spitalul Slatina, unde a primit tratament de specialitate pentru virusul Covid-19, este pensionarul de 56 de ani, din Slatina, vecin al familiei copilului de un an și două luni, pozitivat și el cu Coronavirus, la fel și părinții, mamă și tată, și doi dintre bunici, toți cei cinci fiind în prezent vindecați și externați din unitățile spitalicești în care au fost internați, respectiv spitalul slătinean și Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București.

„Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, astăzi (duminică n.r.),au fost înregistrate alte patru cazuri noi în județ. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești. Totodată, până acum, 33 persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu Covid-19 se află internate în spital. Din nefericire, s-a înregistrat primul deces al unei persoane confirmate cu virusul Covid-19 în județul Olt. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 54 ani, internată în data de 21 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Slatina – Secția ATI, în stare gravă. În data de 22 aprilie a fost recoltată proba Covid-19, iar în data de 23 aprilie a fost confirmată pozitiv. În data de 24 aprilie a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie «Victor Babeș» Craiova”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Pacienta care a murit duminică, 3 mai, este femeia de 54 de ani, din comuna Scărișoara, un membru al familiei sale întorcându-se din Marea Britanie, și avea condiții medicale preexistente, precum obezitate și hipertensiune arterială.

Ultimele date oficiale arată că, în județ, 207 persoane sunt în carantină instituționalizată, iar alte 785 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, în județ s-au prelucrat și 1.200 de teste pentru Coronavirus, 62 dintre acestea fiind numai în ultimele 24 de ore.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți