4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Salariați de la centrele de îngrijire și asistență din Băbiciu și Cezieni, printre ultimele cazuri confirmate cu Coronavirus

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat eronat numărul de cazuri cu infecția Covid-19 înregistrate în Olt, în ultimele 24 de ore, și în loc de 45 câte au fost anunțate duminică sunt de fapt 46, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt anunțând că în ultima zi s-au confirmat încă patru îmbolnăviri cu noul Coronavirus. Este vorba de doi angajați ai unor centre de îngrijire și asistență din județ, dar și încă două cazuri care au legătură cu focarul de la fabrica de confecții textile Vas Co Tricot din Caracal.

Cazurile de infecție cu virusul Covid-19 în rândul salariaților din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt sunt la centrele din comunele Băbiciu și Cezieni. „Au fost confirmate cele două cazuri la centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități. Vorbim de un inspector de specialitate la Băbiciu și o infirmieră la Cezieni, însă ambii sunt asimptomatici. Până acum, au fost efectuate în jur de 500 de teste pentru Coronavirus la ieșirea din prima tură, respectiv la intrarea în tura a doua, ambele ture fiind pe perioade de 14 zile, în rândul salariaților de la toate centrele aflate în subordinea direcției. Doar două rezultate au fost pozitive, celelalte negative. Ca urmare a cazurilor confirmate, s-au refăcut testele în privința a 15 beneficiari și nouă angajați la centrul din Băbiciu și 54 de beneficiari și 32 de salariați la centrul din Cezieni, acum așteptăm rezultatele. Suntem pregătiți pentru orice scenariu, avem la dispoziție materiale de protecție și dezinfecție. Am purtat discuții cu toată lumea, nu există panică, suntem optimiști și sper ca totul să fie bine”, a declarat Rădița Piroșca, directorul DGASPC.  

Specialiștii DSP au venit cu detalii referitor la momentul infectant al celor două persoane pozitive din centrele de îngrijire. „La o persoană se suspicionează infecția pe perioada de autoizolare în centru (persoană testată la sfârșitul perioadei de izolare 24 aprilie, cu rezultat pozitiv primit în data de 1 mai), iar la cealaltă persoană se suspicionează că a intrat ca infectat, la începutul perioadei de izolare în centrul de îngrijire (infecția s-a produs în afara obiectivului; persoana a fost testată la intrare în izolare – 25 aprilie, cu rezultat pozitiv primit în data de 2 mai. În ambele  situații s-a reluat testarea tuturor rezidenților, cât și al personalului aflat în izolare la nivelul unităților angajatoare”, precizează DSP.

Celelalte două cazuri de Coronavirus confirmate în ultima zi sunt un angajat al fabricii de textile din municipiul Caracal, iar altul un contact direct cu un caz care a fost confirmat la aceeași firmă.

Potrivit DSP, trei pacienți prezintă forme de boală ușoare, asimptomatice, iar al patrulea formă simptomatică moderată. „Probele recoltate pentru determinarea infecției cu Covid-19 au fost lucrate: una în cadrul laboratorului Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie «Victor Babeș» Craiova, una la laboratorul Centrului Regional Genetică Medicală Dolj și două în cadrul laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase «Matei Balș» București”, au mai transmis specialiștii în sănătate publică din județ.

În prezent, toți cei patru pacienți se află în supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună, în secția pentru tratarea bolnavilor diagnosticați cu Coronavirus de la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți