12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Angajați ai Secția Cardiologie a Spitalului Slatina, în autoizolare. Au intrat în contact cu ultimul pacient din Olt depistat cu COVID-19

- Advertisement -

16 salariați ai Secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, respectiv un doctor, dar și asistente medicale și infirmiere, au intrat în izolare la domiciliu, după ce s-a stabilit că bărbatul din Șerbănești, confirmat marți cu noul Coronavirus, a fost internat acum o săptămână pe această secție.

Potrivit comunicatului remis de Spitalul Slatina, bărbatul a fost internat în unitatea medicală în zilele de 28, 29 și 30 aprilie.

„Pacientul, confirmat COVID-19, a fost internat, urmând procedura din cadrul Unității de Primiri Urgențe, în Secția de Cardiologie a SJU Slatina, cu afecțiuni cardiologice, fără afecțiuni respiratorii, în perioada 28 – 30 aprilie 2020. Pacientul a fost externat cu stare ameliorată în data de 30 aprilie 2020, fără să prezinte afecțiuni respiratorii”, se arată în comunicat.

Externat de la SJU Slatina, bărbatul din Șerbănești avea să fie internat, în perioada 2 – 4 mai, la Spitalul Fundeni din Capitală, unde a fost testat duminică pentru depistarea noului Coronavirus, iar rezultatul, care a fost pozitiv, a sosit marți, la o zi după ce se externase și deja se afla acasă.

Ancheta epidemiologică a stabilit că atunci când pacientul a fost internat la Spitalul Slatina acesta a intrat în contact cu un medic și 15 asistente și infirmiere, iar acum cu toții sunt în autoizolare. „Ca urmare a comunicării efectuate de Direcția de Sănătate Publică Olt, către  SJU Slatina, cu privire la confirmarea COVID-19 a pacientului respectiv, într-un spital din Municipiul București, au fost identificați la nivelul SJU Slatina, un număr de 16 angajați, care au intrat în contact cu pacientul. Cei 16 angajați au intrat în contact cu pacientul purtând echipamentul de protecție standard, conform ordinelor Ministerului Sănătății. Pentru a evita orice posibilitate de infectare a personalului SJU Slatina sau a pacienților internați, celor 16 angajați li se vor recolta exudate faringiene și vor fi trimiși în auto-monitorizare în următoarea perioadă, conform procedurilor interne ale SJU Slatina”, se mai aratp în comunicatul remis de unitatea medicală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți