8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Beneficiarii și angajații de la centrele din Băbiciu și Cezieni, rezultat negativ la testul COVID-19

- Advertisement -

Printre ultimele cazuri confirmate cu noul Coronavirus în județul Olt s-au numărat și doi angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, motiv pentru care a fost nevoie de testarea beneficiarilor și salariaților de la centrele de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice și cu dizabilități din comunele Băbiciu și Cezieni, unde acestea au fost depistate. Probele în cazul a nu mai puțin de 112 persoane au fost prelevate în week-end, iar rezultatul acestora, care a fost negativ, a sosit luni.

„Referitor la prelevarea celor 112 probe pentru testarea Covid-19 în cazul beneficiarilor și salariaților din cele două centre rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, probe prelevate în perioada 2 și 3 mai, vă comunicăm că rezultatul testării este negativ. În cazul salariaților centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, se va continua testarea conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul Coronavirus (COVID-19), de două ori pe lună, respectiv la intrarea și ieșirea din tura de 14 zile”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Cele două cazuri în rândul salariaților DGASPC Olt au fost confirmate duminică, 3 mai, ambii pacienți fiind asimptomatici. „Au fost confirmate cele două cazuri la centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități. Vorbim de un inspector de specialitate la Băbiciu și o infirmieră la Cezieni, însă ambii sunt asimptomatici. Până acum, au fost efectuate în jur de 500 de teste pentru Coronavirus la ieșirea din prima tură, respectiv la intrarea în tura a doua, ambele ture fiind pe perioade de 14 zile, în rândul salariaților de la toate centrele aflate în subordinea direcției. Doar două rezultate au fost pozitive, celelalte negative. Ca urmare a cazurilor confirmate, s-au refăcut testele în privința a 15 beneficiari și nouă angajați la centrul din Băbiciu și 56 de beneficiari și 32 de salariați la centrul din Cezieni, acum așteptăm rezultatele. Suntem pregătiți pentru orice scenariu, avem la dispoziție materiale de protecție și dezinfecție. Am purtat discuții cu toată lumea, nu există panică, suntem optimiști și sper ca totul să fie bine”, declara Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt, în ziua în care cei doi angajați au fost diagnosticați cu infecția cu virusul COVID-19.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți