11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina continuă campania de distribuire a tichetelor de urgență

- Advertisement -

Tichetele sociale pentru situații de urgențe, a căror valoare este de 300 de lei pentru o persoană, au început să fie distribuite de reprezentanții municipalității slătinene încă de miercuri, iar astăzi acțiunea a fost continuată.

Pentru moment, sunt 355 de beneficiari ai acestor tichete de urgență, spune Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Slatina.

Campania de distribuire a tichetelor de urgență a continuat și astăzi, în orașul nostru. Persoanele care nu sunt găsite acasă vor fi sunate de către reprezentanții municipalității, pentru a stabili de comun acord o metodă prin care oamenii să intre în posesia tichetelor”, au transmis reprezentanții municipalității.

În prima zi de derulare a campaniei au primit tichete de urgență, în valoare de 300 de lei pe persoană, cele 91 de familii care beneficiază de ajutor social, dar și 50 de familii cu alocații pentru susținerea familiei, respectiv cele cu un venit de 530 de lei pe membru de familie, cu copii în întreținere, cei care au vârstă școlară fiind condiționați de prezența la cursuri.

Joi au început să primească tichete cei care au depus cereri pentru intrarea în posesie a acestor tichete sociale pentru situații de urgență. „Sunt 214 persoane în total care au depus astfel de cereri, pentru a primi aceste tichete sociale pe perioada stării de urgență. Vorbim aici de persoanele fără adăpost, persoanele vârstnice de peste 65 de ani, care nu mai realizează alte venituri pe lângă pensia care nu poate fi mai mare de 704 lei, și persoanele care nu realizează niciun fel de venit, adică cele care înaintea declarării stării de urgență au avut un loc de muncă, cum au fost zilierii să spunem, iar acum nu mai au aceste venituri, adică acum sunt familii fără venituri”, a declarat Nora Popescu, directorul DAS Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți