10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Nicio îmbolnăvire cu Coronavirus înregistrată în Olt, pentru a treia zi consecutiv

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității vineri, la ora 13:00, noile cazuri de infecții umane cu virusul COVID-19 înregistrate în România. Din fericire, pentru a treia zi consecutiv, în județul Olt nu a fost raportată nicio îmbolnăvire cu noul Coronavirus.

În Olt sunt anunțate până în prezent 48 de cazuri cu virusul SARS-CoV-2, ultimele îmbolnăviri fiind anunțate în cursul zilei de marți.

Din totalul de 48 de cazuri, avem în prezent 18 pacienți care au fost declarați vindecați de Coronavirus și externați din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate, iar alți 28 se află în continuare internați în spital, pentru terapie. Patru olteni, care erau internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina, s-au însănătoșit doar în ultima zi. Vorbim de trei dintre angajații fabricii de confecții textile Vas Co Tricot Caracal și de un bărbat, fiul pensionarului de 56 de ani, din Slatina, vecin cu familia copilului de un an și două luni în care, cu tot cu băiatul, cinci membri au fost diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2.

Cele mai multe cazuri confirmate cu COVID-19 au legătură cu focarul de la fabrica de tricotaje, care a izbucnit după ce o angajată de la o firmă din localitatea Motru, județul Gorj, unde activitatea a fost suspendată pentru apariția unor cazuri pozitive cu același virus, a venit aici în delegație. Sunt 19 pacienți, 14 sunt angajați ai fabricii de tricotaje, iar cinci, printre care și un băiat de 12 ani, sunt contacți ai acestora. Primul caz de Coronavirus confirmat la fabrica de tricotaje a fost confirmat pe 23 aprilie, fiind vorba de contabila în vârstă de 59 de ani, din Caracal. Patru angajați, printre care și patronul, s-au vindecat de SARS-CoV-2.

Oltul înregistrează, din nefericire, şi două decese. Primul este cel al femeii de 54 de ani, din comuna Scărişoara, care a fost confirmată cu virusul COVID-19 pe 23 aprilie şi a murit duminică, 3 mai, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Craiova, iar cel de-al doilea este al bărbatului de 57 de ani, din comuna Şerbăneşti, care a fost diagnosticat cu virusul pe 4 mai şi a decedat trei zile mai târziu la Spitalul Municipal Caracal. Ambii bolnavi prezentau comorbidităţi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți