19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Asistentă medicală de pe Secția ATI a Spitalului Slatina, depistată cu Coronavirus

- Advertisement -

O asistentă medicală de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Slatina a fost confirmată joi cu infecția cu virusul COVID-19.

Rezultatul pozitiv la testarea pentru depistarea cu noul Coronavirus s-a aflat în urma testării a aproximati 300 de agajați ai Spitalului Slatina de pe mai multe secții ale unității medicale, printre care și Boli Infecțioase, Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și Hemodializă.

Asistenta medicală este singura depistată cu infecția cu virusul COVID-19, anunță conducerea SJU Slatina. „Conform metodologiei de supraveghere pentru COVID-19, în ultimele două săptămâni, Spitalul Județean de Urgență Slatina și-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar față de recomandările de ierarhizare a priorităților, prin resursele proprii. Ca urmare a acestui protocol de verificare, au fost testați aproximativ 300 de angajați ai SJU Slatina – secțiile Boli Infecțioase, UPU, ATI, Hemodializă etc. În data de 14 mai, laboratorul în care SJU Slatina efectuează aceste analize, a comunicat un rezultat pozitiv pentru o asistentă medicală, angajată a Secției ATI, restul analizelor, inclusiv întreaga Secție ATI, fiind negative”, a transmis Cătălin Rotea, managerul spitalului, printr-un comunicat de presă remis de instituție.

Asistenta de la ATI a fost timp de cinci zile la serviciu în această lună, însă nu a prezentat simtome specifice virusului SARS-CoV-2. „Angajata a fost prezentă la serviciu în zilele de 3, 4, 7, 10 și 12 mai și nu a prezentat niciun fel de simptome, conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură, inclusiv în ziua testării. În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicați către Direcția de Sănătate Publică Olt toți contacții direcți ai asistentei, precum și pacienții cu care aceasta a intrat în contact”, se mai arată în comunicat.

Contacții angajatei de la Spitalul Slatina, depistată cu Coronavirus, intră acum în izolare la domiciliu. „Contacții direcți ai asistentei, angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, asimptomatici în prezent și testați negativ pentru COVID-19, vor intra într-un program de auto-monitorizare la domiciliu, timp de 14 zile, cu reefectuarea de teste în zilele a VII-a și a XIV-a. Continuitatea programului de lucru, în cadrul Secției ATI, nu va fi afectată. Întreg personalul secției ATI a folosit zilnic echipamentele de protecție standard conform protocolului. Ultimul pacient COVID-19, internat în cadrul secției ATI, a fost externat din această secție în data de 24 aprilie”, a mai transmis managerul unității medicale.

Cazul asistentei medicale este cel de-al 53-lea din județul Olt, după ce în ultimele 24 de ore cu infecția umană cu virusul COVID-19 a mai fost confirmată și o femeie de aproximativ 80 de ani, din comuna Grădinari, care în prezent este internată la Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți