7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Nicio îmbolnăvire nouă cu Coronavirus în Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat sâmbătă, la ora 13:00, noile cazuri confirmate cu virusul COVID-19 în țară. Potrivit datelor oficiale, în Olt nu s-a anunțat nicio îmbolnăvire nouă cu noul Coronavirus, bilanțul infecțiilor înregistrate în județ fiind de 53.

În ultimele două zile, în județul Olt au fost confirmate două cazuri cu virusul SARS-CoV-2. Ambele au fost anunțate de autoritățile locale în cursul zilei de joi, însă unul dintre ele a fost raportat de GCS vineri, având în vedere că acesta a fost confirmat după comunicarea oficială făcută cu o zi înainte.

Un caz este al unei femei de aproximativ 80 de ani, din comuna Grădinari, al cărei fiu este polițist în județ Vâlcea. În prezent, pacienta este internată la Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, inițial aceasta primind îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Drăgășani. Bătrâna a fost diagnosticată cu virusul COVID-19, în urma unei acțiuni de testare a populației din Spitalul Drăgășani.

Celălalt bolnav este o asistentă medicală de pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență Slatina, confirmată pozitiv joi cu noul Coranavirus. Rezultatul pozitiv la testarea pentru depistarea infecției s-a aflat în urma testării a aproximativ 300 de angajați ai Spitalului Slatina de pe mai multe secții ale unității medicale, printre care și ATI. Angajata este singura diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2, restul analizelor fiind negative.

Dintre cele 53 de persoane depistate cu Coronavirus, 35 sunt declarate vindecate și externate din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate, alte 16 fiind în continuare internate în spital. Din păcate, în județ avem și două persoane care au decedat din cauza bolii, acestea având și alte boli asociate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți